Bogaţii Sibiului din Top 500 Forbes au restanţe la taxe şi impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milionarii din top 500 Forbes, printre care şi Ilie Carabulea, nu şi-au achitat obligaţiile la Finanţele locale. În urma încheierii anului fiscal 2010, sumele restante la capitolul persoane juridice sunt de 10.335.104 lei, iar la persoane fizice de 7.260.972 lei. Municipalitatea a afişat, on-line, somaţiile privind restanţele la plata taxelor şi impozitelor locale pentru semestrul al II-lea al anului fiscal 2010.

CITIŢI ŞI:

Somaţiile pentru restanţele la impozit postate on-line pe pagina primăriei Sibiu

Autorizaţii, certificate şi plăţi în sistem electronic la Primăria Sibiu

Ilie Carabulea este cel mai bogat sibian în topul „ Forbes 500 Miliardari“

Administraţia locală a decis, în această săptămână, să posteze pe pagina de internet a instituţiei toate firmele şi persoanele fizice către care s-au emis somaţii pentru achitarea restanţelor la taxe şi impozite. Totuşi, pentru a proteja informaţiile cu caracter personal, pe pagina de internet a instituţiei nu sunt publicate nici sumele de plată şi nici tipul de impozit restant, dar la sediul Primăriei Sibiu cetăţenii pot obţine informaţiile care îi vizează.
„Aceste somaţii erau comunicate la domiciliu, prin intermediul poştei, dar în prezent se doreşte o eficientizare în ceea ce priveşte costurile acestei proceduri. Până la sfârşitul anului viitor, fiecare sibian va putea să consulte, on-line, situaţia proprie în ceea ce priveşte plăţile efectuate şi datoriile către bugetul local“, a explicat primarul Klaus Iohannis. În total, ar fi vorba despre peste 10.000 de sibieni care au de plătit restanţe.

Carabulea, cap de listă
La persoane fizice, printre miile de datornici se numără şi oameni de vază ai Sibiului sau care figurează în Top 500 miliardari din România. Ilie Carabulea, Pavel Ghişe, Dumitru Domnariu şi Adrian Nicoară, toţi în top 500, regele romilor, Florin Cioabă, consilierul local Eugen Mitea, directorul AJOFM Sibiu, Ioan Hămbăşan Lucian, sau directorul Finanţelor Publice din Sibiu, Grigore Popescu, sunt doar câteva dintre numele importante care figurează pe lista datornicilor.

Majoritatea sunt din categoria celor care au mai multe proprietăţi şi, conform noilor decizii ale Guvernului, trebuie să achite o diferenţă în plus la impozitele pe proprietăţile deţinute. Termenul a expirat, însă, de mai bine de două săptămâni. Unul dintre cei care au datorii, şeful Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Sibiu, spune că a plătit la începutul anului, dar nu a mai achitat recalcularea pentru celelalte proprietăţi deţinute. „Sincer, am uitat. Nu este vorba de rea intenţie sau că nu vreau să plătesc. O să achit azi impozitul, dacă nu cumva mai am parte de o grevă în instituţie. Dacă nu, o să achit banii luni“, ne-a declarat, de dimineaţă, Grigore Popescu.

Firmele mari sunt în topul datornicilor
La persoane juridice, numele firmelor care apar sunt şi ele „cu greutate”. Holdingul lui Carabulea, clinica Polisano a milionarului Ilie Vonica, sau Ambient-ul lui Ion Ciolan, dar şi CNM Astra, Scandia, Continental Hotel, hotel Împăratul Romanilor sau SC Apă Canal SA, sunt pe lista celor care nu şi-au plătit în termen dările către stat.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite