În zeci de şcoli şi grădiniţe anul şcolar a început în condiţii improprii VEZI LISTA UNITĂŢILOR CU PROBLEME ŞI DEFICIENŢELE CONSTATATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şcoli şi grădiniţe i-au primit pe copii la început de an şcolar în condiţii improprii. Din cele 50 de unităţi controlate până acum de inspectorii sanitari, 20 au fost fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Cea mai gravă situaţăie este în nordul judeţului.

CITIŢI ŞI:

Zeci de şcoli şi grădiniţe încep anul şcolar fără autorizaţii sanitare

Până în prezent, inspectorii sanitari au verificat 22 de şcoli, 4 licee şi 24 de grădiniţe. „Din 50 de unităţi controlate, 20 au fost fără autorizaţie sanitară de funcţionare”, spune Lucian Blăguţiu, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat.

Controalele inspectorilor sanitari continuă. Până acum, cele mai mari probleme au fost la unităţile de învăţământ din nordul judeţului.

IATĂ LISTA UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT CU PROBLEME; ŞI DEFICIENŢELE CONSTATATE

ŞCOALA CU CLS. I- VIII  NR. 1  COPŞA – MICĂ: 2 săli de clasă cu pereţi şi plafoane degradate din cauza infiltraţiilor meteorice; sală de sport cu zugrăveală degradată şi învechită; nu există posibilitatea amenajării vestiarului pe sexe; există în dotare un singur spaţiu pentru vestiar, neamenajat; nu sunt asigurate trei dimensiuni de bănci aşezate „în amfiteatru”, conform prevederilor Ord. O.M.S. 1955/ 95 art. 25 lit. f; exteriorul clădirii prezintă zugrăveală căzută pe alocuri.

ŞCOALA CU CLS. I- VIII  NR. 3  COPŞA – MICĂ: sală de sport  proiectată din construcţie fără vestiare; există un spaţiu amplasat lângă sala de sport în care se poate improviza un vestiar;
nu sunt asigurate trei dimensiuni de bănci aşezate „în amfiteatru”, conform prevederilor Ord. O.M.S. 1955/ 95 art. 25 lit. f.

ŞCOALA CU CLS. I - IV ŞI GRĂDINIŢA CU P.N. COPŞA MICĂ SAT: scări de acces în clădire cu fisuri şi cu denivelări; defecţiune la poarta de intrare în curte.

GRĂDINIŢA CU P.P. ŞI P.N. COPŞA MICĂ: sursa de apă necorespunzătoare din punct de vedere  bacteriologic şi fizico - chimic conform buletinelor de analiză pentru probele recoltate în luna iunie  2011; o persoană nu a efectuat cursul de igienă;
            
ŞCOALA CU CLS. I- VIII  NR. 3  MEDIAŞ: exteriorul clădirii principale  necorespunzător (zugrăveală veche , în stare avansată de degradare); teren destinat recreerii cu suprafaţă necorespunzătoare; nu sunt asigurate trei dimensiuni de bănci aşezate „în amfiteatru”, conform               prevederilor Ord. O.M.S. 1955/ 95 art. 25 lit. F; cursurile de igienă expirate pentru  personalul de îngrijire şi persoana responsabilă cu ’’Programul  Lapte –corn’’.
               
GRĂDINIŢĂ CU P.N. TÂRNAVA (str. Libertăţii): sursa proprie de apă necorespunzătoare (inexistenţa protecţiei de jur –împrejur, amenajată în pantă şi cimentată, lipsă gard împrejmuitor); clădire cu zugrăveală degradată pe exterior.

GRĂDINIŢĂ CU P.N. TÂRNAVA (str. 1 Decembrie): clădire puternic degradată pe exterior şi fără scocuri de scurgere a apei pluviale; aprovizionarea cu apă se face în regim intermitent de la microcentrala  comunei; lipsă grilaje de protecţie la  două corpuri de încălzire; paviment din ciment  în hol, neacoperit corespunzător.

ŞCOALA CU CLS. I - IV  TÂRNAVA: lipsă frigider la spaţiul  pentru alimentele din ’’Programul  Lapte –corn’’; lavoar cu 1 baterie nefuncţională; nu sunt asigurate trei dimensiuni de bănci aşezate „în amfiteatru”, conform prevederilor Ord. O.M.S. 1955/ 95 art. 25 lit.f.

ŞCOALA CU CLS. V - VIII  TÂRNAVA:  CLĂDIRE RETROCEDATĂ: nu sunt asigurate trei dimensiuni de bănci aşezate „în amfiteatru”, conform prevederilor Ord. O.M.S. 1955/ 95 art. 25 lit.f; baterii nefuncţionabile (4 buc.) aflate la lavoarele de pe hol; lipsă grilaje de protecţie la corpurile de încălzit.

GRUP  ŞCOLAR PENTRU  TRANSPORT RUTIER: din 7 săli de clasă în 6 nu sunt asigurate trei dimensiuni de bănci aşezate „în amfiteatru”, conform   prevederilor Ord. O.M.S. 1955/ 95 art. 25 lit.f; lipsă grilaje de protecţie la nivelul corpurilor  de încălzire din fontă; 4 săli de clasă cu iluminat artificial insuficient; corpul şcolar destinat atelierelor cu zugrăveală exterioară degradată; curte parţial neîmprejmuită.

ŞCOALA CU CLS. I- IV ŞI GRĂDINIŢA CU P.N. RICHIŞ: clădire degradată în exterior;
2 săli de clasă şi o sală de grupă cu pereţi deterioraţi, lemnărie degradată, nevopsită; closet necorespunzător; nr. chiuvete necorespunzător;

ŞCOALA CU CLS. I-IV ŞI GRĂDINIŢA CU P.N. COPŞA MARE: sursa proprie de apă necorespunzătoare (fântâna amplasată în curtea şcolii fără ghizd, cu capac neetanş, pompă defectă); sală de clasă cu pereţi şi paviment degradate; mobilier degradat la grădiniţă;

GRĂDINIŢA CU P.N. BIERTAN: sursă proprie de apă necorespunzătoare (fântână cu piatră, amplasată într-un spaţiu neîntreţinut corespunzător, capac neetanş);

ŞCOALA CU CLS. I-IV NR. 4 MEDIAŞ, STR. ŞT. L. ROTH NR.20: iluminat necorespunzător la 3 dintre sălile de clasă (corpuri de iluminat lipsă, instalaţie defectă); sală de sport cu pereţi şi paviment deteriorate, vestiar necorespunzător; mobilierul nu respectă criteriile ergonomice; nu sunt asigurate trei dimensiuni de bănci aşezate „în amfiteatru”, conform prevederilor Ord. O.M.S. 1955/ 95 art. 25 lit. f.

ŞCOALA CU CLS. I-VIII (CORP I) MĂLÎNCRAV STR. PRINCIPALĂ NR.86: fără A.S.F.,clădire retrocedată; lipsă apă curentă; clădire deteriorată, săli de clasă cu pereţi şi pavimente deteriorate, pereţi cu igrasie; mobilier degradat; iluminat total necorespunzător (sală de clasă cu 1 bec economic).

GRĂDINIŢA CU  P.N. MĂLÎNCRAV STR. PRINCIPALĂ NR.86: fără A.S.F.,clădire retrocedată; lipsă apă curentă; la closetul existent nu s-a efectuat nici o lucrare, la ora controlului zidul găurit, cu cărămizi căzute; spaţiu depozitare produse din programul lapte şi corn fără termometru;

ŞCOALA CU CLS. I-IV (CORP III)  MĂLÎNCRAV STR. PRINCIPALĂ NR.290: fără A.S.F.,clădire retrocedată; lipsă apă curentă; clădire deteriorată; closet necorespunzător.
Nu se fac investiţii majore datorită demarării construcţiei noi.

ŞCOALA CU CLS. I-IV ŞI GRĂDINIŢA CU P.N. FLOREŞTI: cu A.S.F. nr. 3402/30.10.2000, a fost vizată ultima dată în 18.10.2010; clădire retrocedată;
fără apă curentă ( cu rezervoare de perete şi closet în curte).

ŞCOALA NAŢIONALĂ DE GAZ – MEDIAŞ: nu sunt asigurate trei dimensiuni de bănci aşezate „în amfiteatru”, conform prevederilor Ord. O.M.S. 1955/ 95 art. 25 lit. f; sala de sport – pereţi degradaţi; internat: instalaţii sanitare defecte, umiditate de întreţinere în camere şi holuri;      bloc alimentar: utilaje, ustensile, mobilier tehnologic defecte; platforma de gunoi neîmprejmuită;

GRUP ŞCOLAR NICOLAE TECLU  - COPŞA MICĂ: aprovizionare cu apă nepotabilă prin sistem centralizat ( Microcentrală Fântâni N. Teclu), buletinele de analiză a apei 791/27.06.2011 şi 792/27.06.2011; responsabilitatea  asigurării calităţii  apei cade în sarcina Primăriei Copşa Mică; sală de sport : fără vestiar pe sexe.
.
GRĂDINIŢA  MICUL PRINŢ, MEDIAŞ , STR. SONDORILOR 16-18: blocul alimentar cu o singură anexă pentru prelucrarea preliminară a cărnii, zarzavaturilor, peştelui, ouălor; spălătoria fără sens giratoriu al rufelor; personal insuficient.

Grădiniţa cu program normal Racoviţa, str. Bisericii, etaj II clădirea dispensarului: fără autorizaţie – a solicitat ASF în 2008, primind răspunsul că spaţiul în care s-a mutat grădiniţa nu corespunde legislaţiei în vigoare; există documentaţie pentru proiect cu finanţare BERD depusă pentru construirea unui nou local cu destinaţia grădiniţă , în prezent se află în faza de avizare;
acces comun prin casa scării pentru grădiniţă şi cabinete medicale; săli de grupă neigienizate;
în holuri sunt becuri fără protecţie; curăţenie neefectuată; fără control periodic pentru anul şcolar 2011-2012.

Grădiniţa cu program normal Sărata  Structură a şcolii generale Porumbacul de Jos: fără autorizaţie – a solicitat ASF în 2010 primind răspunsul în adresa 5475/6.10.2010, pentru racord la sursă proprie de apă curentă; în prezent se află în faza demersurilor pentru efectuarea racordurilor la instalaţiile obiectelor sanitare din grupul social; curs igienă expirat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite