Zeci de şcoli şi grădiniţe încep anul şcolar fără autorizaţii sanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de şcolari şi preşcolari vor începe şcoala în condiţii improprii. Potrivit estimărilor Inspectoratului Şcolar, 30 de şcoli şi grădiniţe încep anul şcolar fără autorizaţie de funcţionare.

Citiţi şi:

62 de clădiri în care funcţionează şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Inspectorii sanitari au început controalele în şcolile şi grădiniţele din judeţ, iar rezultatele au fost previzibile. Şi în acest an, multe unităţi de învăţământ îşi vor deschide porţile pentru elevi, chiar dacă micuţii nu vor putea învăţa în cele mai bune condiţii.

Una dintre ele este şcoala numărul 10, din cartierul Turnişor, unde inspectorii sanitari nu au vizat autorizaţia sanitară de funcţionare. „Obiectivul şcolar funcţionează în două corpuri de clădire, ambele fiind retrocedate. Deficienţele constatate au fost la nivel de săli de clasă care nu sunt igienizate, exteriorul imobilelor care este deteriorat, inclusiv cu tencuiala căzută, duşumelele care ar necesita înlocuire, pentru întreţinerea unei bune curăţenii”, spune Mariana Şoşa, asistent inspector în cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat.

Săli de grupă nezugrăvite

În structura şcolii 10 se află şi grădiniţa numărul 20, unde în acest an vor intra în clase aproape 90 de copii. Nici aceasta nu va primi viză pe autorizaţia sanitară de funcţionare. „Exteriorul imobilului este neigienizat, cu suprafeţe deteriorate, nu există un circuit funcţional corespunzător la nivelul blocului alimentar, iar sălile de grupă, trei dintre ele, nu sunt igienizate datorită lipsei de fonduri”, explică Mariana Şoşa.

30 de şcoli şi grădiniţe fără autorizaţie

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean estimează că aproximativ 30 de şcoli şi grădiniţe, din 170 câte sunt la nivelul întregului judeţ, nu vor primi autorizaţia sanitară de funcţionare. Potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean, la şcoala din Ţichindeal, spre exemplu, „există probleme legate de lipsa fondurilor alocate de la bugetul local pentru reparaţii exterioare, înlocuit lemnărie deteriorată, şi amenajare grupuri sanitare moderne, nu există apă curentă”, la cea din Hosman „nu au fost repartizate suficiente fonduri din bugetul local-pentru reparaţii la acoperişul de la grădiniţă, unde se infiltrează apa de ploaie şi se deteriorează tot mai mult planşeul sălilor de clasă”, iar în ceea ce priveşte şcoala cu Şcoala cu clasele I –IV din Veseud, „există probleme legate de clădire care este insalubră şi necesită reparaţii urgente”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite