Ilie Carabulea: „Nu am întreprins nicio acţiune ilegală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Carabulea
Ilie Carabulea

Milionarul sibian acuzat în dosarul de corupţie în care este învinuit procurorul sibian Apostu susţine, într-un comunicat de presă, că este nevinovat de toate acuzaţiile care i se aduc.


CITIŢI ŞI:

De ce au fost "săltaţi" prim procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI

Omul de afaceri Ilie Carabulea, audiat luni la DNA Alba Iulia, a declarat ca a fost audiat în calitate de martor. Avocatul ofiţerului SRI, Viorel Jidveianu, arestat alături de procuror susţine că acesta ar fi însă învinuit după ce a dat şpagă prim procurorului o maşină.  Conform unui comunicat al DNA, se pare că maşina i-a fost făcută cadou în schimbul promisiunii de a „interveni pe lângă Procurorul General al României pentru ca Ministerul Public să promoveze un recurs în interesul legii ce viza interesele financiare”, ale lui Ilie Carabulea.

Ilie Carabulea şi reprezentanţii Holdingului Atlassib au reacţionat seara trecută printr-un comunicat încare se delimitează complet de cazul Apostu. „Nici eu personal, nici Holdingul Atlassib nu am întreprins nicio acţiune ilegală pentru a rezolva vreo problemă juridică. Absolut toate demersurile noastre juridice au fost şi sunt conform legislaţiei în vigoare, inclusiv demersurile adresate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, inclusive în atenţia doamnei Procuror General, Codruta Kovesi”, a declarat , Ilie Carabulea, patronul Holdingului Atlassib.

Reprezentanţii Holdingului susţin că au făcut o serie de memorii începând cu luna noiembrie 2009, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, inclusiv în atenţia doamnei Procuror General, Codruta Kovesi. (..)prin care societatea a solicitat promovarea unui recurs în interesul legii şi nu în interesul strict al Atlassib, în urma pronuntarii unor hotarâri contradictorii de către insţantele de judecată, în ultimii doi ani de zile.


„Atlassib SRL mai precizează că a facut cele şapte solicitări către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce în ultimii doi ani, societatea a avut un număr de 23 de procese, având ca obiect solicitarea foştilor angajaţi agenţi de turism de acordare a diurnei de delegare calculate la nivelul HG 518/1995. În aceste cazuri, instanţele de judecată s-au pronunţat prin hotărâri contradictorii, opt dintre instanţe acordând câştig de cauză foştilor angajaţi, iar majoritatea instanţelor, în număr de 15, au statuat corecta acordare a diurnei de către societate, pe baza Regulamentelor firmei, parte integrantă din Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate. Pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti contradictorii cu privire la aplicarea HG 518/1995 s-a întâmplat chiar în cadrul aceleiaşi Curţi de Apel, respectiv la Târgu-Mureş. Astfel, Atlassib SRL s-a simţit obligată să promoveze un recurs în interesul legii pentru o aplicare unitară a HG 518/1995, indiferent care era aceasta”, se mai arată în acelaşi comunicat.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite