ISU Sibiu transportă grenade, proiectile şi materiale explozibile, cu un „Papuc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă foloseşte o Dacia depăşită tehnologic ca să transporte, grenadele, proiectilele şi alte materiale explozibile.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Tristeţe pe străzile Sibiului. Festivalul de Teatru a tras aseară cortina

Tragedie. Şi-a omorât copilul, în timp ce încerca să îşi parcheze maşina

Canale HD pentru abonații la cablu ai RCS & RDS

Instituţia care a beneficiat de o adevărată infuzie de fonduri europene nerambursabile în privinţa investiţiilor în modernizarea parcului auto din dotare, este paradoxal şi cea care din toate serviciile subordonate Consiliului Judeţean Sibiu, are nevoie urgentă de modernizări. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, a făcut un raport din care reiese că la ora actuală două servicii asigurate de pompierii sibieni, folosesc o tehnologie care este total depăşită şi chiar pune şi în pericol viaţa sibienilor care lucrează acolo.
Inspectorul Şef al ISU Sibiu, Cosmin Balcu a mers să ceară o mână de ajutor de la şefii CJ-ului pentru a fi acordată o finaţare din care să se cumpere de urgenţă o autospecială de intervenţie pirotehnică.

Costurile achiziţionării unei maşini noi ar fi de aproximativ 60.000 de euro. La ora actuală ISU foloseşte o Dacia Papuc primită în anul 2006, maşină care însă chiar Balcu a recunoscut că nu prezintă nicio siguranţă când se transportă proiectilele, grenadele sau alte tipuri de materiale pirotehnice găsite prin judeţ. „Nu exagerez cu nimic când spun că viaţa celor patru angajaţi care lucrează pe această maşină este într-un real pericol de fiecare dată. S-au transportat în jurul a 380.000 de materiale explozibile cu această maşină, dar trebuie să fie schimbată” a explicat şeful de la ISU.
CITEŞTE DE CE ALTE INVESTIŢII URGENTE ARE NEVOIE ISU, AZI ÎN

image

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite