ÎNGRIJORĂTOR - Hoţii prădează zilnic staţiile de autobuz ale Tursibului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plăcuţele unde este afişat graficul de circulaţie al autobuzelor sunt furate de pe stâlpi. Societatea de transport în comun caută soluţii, ca să nu mai monteze câteva zeci de noi tabele, la fiecare două – trei zile.

CITIŢI ŞI:

Biletele de autobuz rămân la acelaşi preţ. Deocamdată....

Tramvaiul dintre Sibiu şi Răşinari,tras pe dreapta

Cameră video pentru monitorizarea transportului public în comun

Dacă folosiţi frecvent mijloacele de transport în comun şi aţi vrut să consultaţi mersul autobuzelor Tursibului, dar aţi constatat că acesta lipseşte din anumite staţii, atunci trebuie să ştiţi că nu este o „scăpare“ din partea societăţii aflată în subordinea Consiliului Local.

Respectivele tabele, pe care scrie ora la care sosesc autobuzele în staţii, de unde călătorii se îmbarcă, lipsesc pentru că sunt vandalizate sau furate. Poate părea incredibil, dar chiar aşa este. Cei de la Tursib nu mai fac faţă celor care fură pur şi simplu tabelele cu pricina.

Conducerea societăţii spune că, zilnic, zeci de astfel de plăcuţe sunt furate. „Dispar cel puţin 20 pe zi. Spun cel puţin, pentru că media este şi mai mare. Păi, odată la două sau la trei zile, merge câte o echipă şi montează vreo 40-50 de tabele noi“, a mărturisit Adrian Popa, director general la Tursib.
Se fură din tot oraşul
Cele mai expuse zone sunt cele de la Piaţa Cibin, Guşteriţa şi pe Alba Iulia, în zona Polsib, dar în general dispar tabelele de prin toate staţiile din oraş, chiar şi din zona centrală. „Am încercat să le punem mai sus, dar atunci nu mai văd bine călătorii“, a mai spus directorul societăţii.
Tursibul caută acum o soluţie de avarie în acest caz.

Tabelele respective ar urma să fie confecţionate, în viitor, dintr-un altfel de material şi să fie ancorate la propriu de stâlpii din staţii sau de cabinele de aşteptare a autobuzelor. „Facem un apel la populaţie să ne ajute să prindem aceşti hoţi. Nu înţelegem ce fac cu ele. Suntem de-a dreptul disperaţi de situaţie“, a mai spus Adrian Popa, de la Tursib.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite