Hotelul de gheaţă de la Bâlea prinde contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul trebui să fie gata până în 22 decembrie. Foto arhivă
Hotelul trebui să fie gata până în 22 decembrie. Foto arhivă

Temperaturile scăzute din ultima perioadă i-au determinat pe contructori să demareze lucrările la singurul hotel de gheaţă din Europa de Sud Est

CITIŢI ŞI

Noul Ice Hotel de la Bâlea,ocupat şi de Crăciun şi de Revelion

Iniţiatorii proiectului „ Ice Hotel Bâlea Lac“ au pus la punct toate detaliile, astfel încât turiştii care vor urca în această iarnă la peste 2.000 de metri altitudine să se poată bucura de frumuseţea hotelului de gheaţă, construit pentru al cincelea an, în Munţii Făgăraş.

„Am construit deja zidurile, însă acum aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu vremea. Dacă se va încălzi, vom mai aştepta probabil, câteva zile, până vom începe să scoatem cuburile de gheaţă din lac. Hotelul va fi construit până în data de 20 decembrie, iar inaugurarea am programat-o pentru data de 22“, spune Leo Klingeis, managerul proiectului.

Hotelul de gheaţă nu este singurul care va prinde contur, în mâinile muncitorilor. Ca în fiecare an, în imediata apropiere a acestuia se va construi şi o biserică de gheaţă, în care se vor oficia slujbe religioase. Construcţia bisericii va începe însă ulterior, după sărbătorile de iarnă.

Rezervat de sărbători

Noul hotel de gheaţă va fi asemănător, ca formă, cu cele din anii anteriori, însă numărul camerelor va creşte la 14. Noul Ice Hotel va dispune de un bar, un restaurant şi un loc de primire a invitaţilor, iar fiecare cameră va purta numele unei pietre preţioase sau semipreţioase şi va fi „mobilată” cu elemente decorative din gheaţă.

Hotelul se va deschide în 22 decembrie, iar preţul de vizitare va fi de 8 lei. O cameră dublă se va închiria cu 300 de lei pe noapte. Potrivit reprezentanţilor proiectului, hotelul este deja rezervat, atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite