Handicapuri închipuite, încă netaxate la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii DGASPC Sibiu aşteaptă rezultatul verificărilor dosarelor angajaţilor cu handicap
Reprezentanţii DGASPC Sibiu aşteaptă rezultatul verificărilor dosarelor angajaţilor cu handicap

Membrii Serviciului de Evaluare Complexă, din cadrul DGASPC Sibiu, cu certificate de handicap, au fost mutaţi în cadrul altor compartimente. Între timp, Comisia superioară de handicap analizează dosarele angajaţilor DGASPC.

CITIŢI ŞI:

Angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială din Sibiu, sănătoşi tun, dar cu certificat de handicap

Autorităţile tergiversează sancţionarea celor în culpă. Membrii Serviciului de Evaluare Complexă (SEC) din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (DGASPC Sibiu) au fost mutaţi pe alte comparimente, conform principiului „rotaţiei cadrelor“. „La nivelul Direcţiei s-au format alte două servicii de evaluare complexă, pentru adulţi şi copii. Niciunul dintre foştii angajaţi ai SEC nu se regăsesc în actualul serviciu pentru adulţi“, spune Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu. Cu toate acestea, trei dintre ei au fost mutaţi la serviciul pentru copii.

Este singura măsură, luată până în prezent, în ceea ce îi priveşte pe angajaţii care şi-au atribuit, din 1993 până în 2010, certificate de handicap accentuat, deşi mulţi nu au probleme. La sfârşitul lunii trecute, şi Consiliul Judeţean a modificat întreaga structură a Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, după ce s-a descoperit că, inclusiv preşedinta deţinea certificate de handicap.

Deciziile au fost luate în urma controlului reprezentanţilor Ministerului Muncii la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (DGASPC Sibiu), desfăşurat în 13 şi 14 octombrie. De departe cea mai revoltătoare concluzie se referea la angajaţii Serviciului.

„Personalul din cadrul SEC - compartiment adulţi, inclusiv şeful serviciului,  beneficiază de certificat de încadrare în grad de handicap accentuat, cu valabilitate permanentă. Preşedintele comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap şi doi dintre membrii secretariatului comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap beneficiază de certificat de încadrare în grad de handicap accentuat, la fel, valabil permanent“, susţin reprezentanţii biroului de presă din cadrul Ministerului Muncii.

Acesta a fost şi motivul pentru care peste 20 de dosare ale angajaţilor instituției, care beneficiază de certificat de încadrare în grad de handicap, au fost ridicate de reprezentanţii Comisiei Superioare pentru verificări. „Deocamdată, nu am primit un răspuns din partea Comisiei Superioare“, spune Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.

Facilităţi

Persoanele cu grad de handicap primesc o mulţime de facilităţi. Pe lângă indemnizaţie, aceştia sunt scutiţi de la impozite pe venit, dar şi de la plata impozitelor pe terenuri sau proprietăţi, precum şi bilete gratuite de transport urban şi interurban. În unele condiţii aceştia pot ieşi mai repede la pensie.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite