Grevă în toate instituţiile publice importante din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea angajaţilor din sistemul bugetar fac grevă totală sau parţială. Primăria, Consiliul Judeţean, spitalul şi mai ales şcolile sunt instituţiile în care angajaţii vor opri lucrul.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Criminalul care şi-a înjunghiat fosta iubită, arestat în ziua înmormântării

O tânără din Sibiu a fost ucisă de iubit cu 25 de lovituri de cuţit (FOTOGALERIE)

Motociclist accidentat grav pe DN 1 la Miercurea Sibiului

Instituţiile bugetare din Sibiu se alătură protestelor şi grevelor de la nivel naţional. Numărul angajaţilor din învătământ care participă la greva generală  a scăzut la Sibiu. Potrivit preşedintelui Sindicatului Invăţământului Preuniversitar Sibiu, dacă săptămâna trecută se vorbea de aproximativ 62 la sută dintre angajaţi, procentul acestora a scăzut la aproximativ 50 la sută. „Din păcate, s-a exercitat o presiune extrem de mare asupra cadrelor didactice. Ne gândim foarte serios să facem o plângere penală împotriva acestui fapt“, a spus Teodor Fârţonea.

„Grevă de catifea“, la Braşov

Bacul afectat la Mediaş
Cât despre examenul de Bacalaureat, reprezentanţii Inspectoratului Scolar spun că se va desfăşura în condiţii normale. „La nivelul judeţului Sibiu, s-au stabilit 33 de centre de evaluare. În 31 de de centre, Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale, urmând ca în două centre să găsim soluţiile alternative. Este vorba despre Şcoala Naţională de Gaz din Mediaş şi de Liceul Roth, tot din Mediaş. In aceste cazuri, fie vom solicita alte cadre didactice de la alte unităţi de învăţământ, fie vom deplasa elevii, într-o unitate de învăţământ apropiată”, a spus Constantin Gorun, inspector şcolar general.
Primărie cu uşi "ferecate" şi nervi din cauza grevei, la Sibiu
Primăria închisă de dimineaţă
Între orele 7.30 – 10.00 Primăria Sibiu nu va avea program cu publicul datorită grevei de solidaritate. „După această oră programul va fi reluat în regim normal”, spune Daniela Costa, de la biroul de presă.AJOFM Sibiu a anunţat oficial că sediul central şi toate unităţile din subordine nu vor avea program de lucru cu publicul. „Urmează ca activităţile se fie reluate începând de marţi, 1 iunie”, se arată într-o notă oficială de la AJOFM Sibiu. Şi sindicaliştii de la Consilul Judeţean Sibiu vor protesta, prin grevă, tot luni. „Aducem la cunoştinţă că se declară grevă de solidaritate, în ziua de 31 mai, între orele 12.00 – 15.00” se arată într-un anunţ oficial al instituţiei. Şi cadrele medicale, membre ale Sindicatului „Dreptatea” din cadrul spitalului clinic judeţean Sibiu, vor intra în grevă de solidaritate. În plus, joi, 3 iunie 2010, între orele 13.30 – 16.00 aceştia organizează un miting de protest.
Cresc cheltuielite la sala de conferinţe de la Consiliului Judeţean în valoare de 1.600.000 lei
Mediaşul, Finanţele şi Tursib-ul sparg gaşca
Conducerea primăriei Mediaş a anunţat încă de vineri că majoritatea angajaţilor s-a opus intrării în grevă şi prin urmare instituţia va funcţiona după programul obişnuit. “Hotărârea de a declara greva se ia de către organizaţiile sindicale participante cu acordul a cel puţin jumătate din membrii săi. Din moment ce nu s-a întrunit procentul legal de jumătate, Sindicatul salariaţilor din Primăria Mediaş nu va declanşa greva”, au anunţat reprezentanţii primăriei Mediaş. Şi reprezentanţii TURSIB au anunţat că mâine autobuzele vor circula normal. Şi reprezentanţii Finanţelor Publice au anunţat că nu fac grevă.
VIDEO - Durere în ziua înmormântării fetei ucisă cu 25 de lovituri de cuţit

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite