Greva a împărţit şcolile sibiene în două

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce în unele şcoli dascălii au ţinut cu dinţii de grevă, altele nici nu au vrut să audă.

CITEŞTE ŞI:

Grevă generală la AJOFM şi Consiliul Judeţean Sibiu

VIDEO - Consilierii au votat cu brio măririle de salarii în Primăria lui Iohannis

VIDEO – Zeci de mii de sibieni la concertul Holograf de la startul Festivalului Internaţional de Teatru (GALERIE FOTO)

La Liceul de Artă din Sibiu directorul şcolii s-a trezit în această dimineaţă că unii din dascălii care îi dăduseră asigurări că vor veni la ore nu au mai venit. Cu toate acestea s-au găsit suficienţi dascăli pentru ca examenul de Bacalaureat să se desfăşoare în condiţii bune.

"Prima probă, cea audio s-a desfăşurat fără niciun absent. Am avut asigurată asistenţă conform metodologiei. Urmează proba scrisă mâine. Pentru mâine nu ştiu să vă spun ce va fi. Sunt colegi care au promis şi astăzi că vin şi n-au mai venit. Nici nu-i pot condamna. Un profesor cu vechime 25 de ani şi toate gradele, să zicem că câştigă 18 milioane şi are o rată la bancă de şapte milioane. Dacă i se taie 25 la sută din salariu, plus zilele de grevă, ce se face?", ne-a declarat Călin Băban, directorul Liceului de Artă.

La Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal" situaţia a fost cu totul alta. Aici nimeni nu a făcut grevă şi toate orele s-au desfăşurat absolut normal. "La noi examenul a decurs conform metodologiei. În şcoala noastră nu a fost grevă", a declarat Gerold Hermann, directorul Colegiului.

Cât priveşte elevii, aceştia spun că examenul nu li s-a părut foarte greu şi nici în privinţa grevei nu au avut emoţii, ei fiind anunţaţi din start de către dascăli că vor susţine proba examenului. "Nu m-am aşteptat să fie atât de uşor. La clasă am făcut exerciţii mai grele de atât. Iar cu greva profesorii ne-au spus de vineri să venim că se dă examenul chiar dacă e grevă", a declarat Andrei Cocoroiu.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite