Full la hotelurile şi pensiunile din Sibiu din cauza Artmania Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile hoteluri şi pensiunile sibiene îşi freacă mâinile de bucurie în acest weekend, gradul de ocupare fiind de peste 95 la sută.

CITIŢI ŞI:

Turism de criză: Părinții merg cu copii în concediu în taberele sibiene cu 300 de lei

Tocăniţă la ceaun la Târgul de Produse Tradiţionale din Sibiu

Sibiul găzduieşte în weekend Târgul Creatorilor Populari din România

Cea de a V-a ediţie a festivalului Artmania şi evenimentele din Muzeul în Aer Liber, a făcut ca găsirea unui loc de cazare în hotelurile şi pensiunile din oraş să devină o adevărată aventură pentru turiştii care şi-au propus să găsească o cameră liberă pentru a înopta în fosta Capitală Culturală Europeană. În această dimineaţă şansa ca să mai găseşti un loc liber în unităţile de cazare din zona centrală a Sibiului erau minime. „Nu mai avem nicio cameră liberă până duminică din păcate. Tot hotelul este plin de clienţi. Mulţi au făcut rezervări în ultima săptămână” a explicat recepţionerul de la Hotelul Silva. Aceeiaşi situaţie se înregistrează şi la Continental Forum, Parc, Ibis sau Golden Tulip. Cel mai mare hotel din oraş, Ramada, mai avea libere doar câteva camere. „Pentru acest weekend rezervările s-au făcut cu mult timp în urmă. Avem clienţi care au ajuns deja, iar hotelul este aproape plin”, spune Patricia Morar, manager Hotel Simba.

Full la pensiuni
Zecile de pensiuni s-au confruntat şi ele cu o cerere neobişnuit de mare faţă de restul perioadei de până acum. „Am sunat la vreo 20 de pensiuni pe care le ştiam în Sibiu. Mi-am propus să vin cu soţia să vizităm oraşul în acest weekend. Nu m-am gândit că va fi aşa aglomerat. Abia am găsit o cameră la o pensiune la marginea oraşului”, a povestit Sorin Codreanu, un tânăr din Bucureşti, sosit vineri în Sibiu.

Peste 4.400 locuri de cazare
În municipiul Sibiu există 28 de hoteluri şi 87 de pensiuni care pun la dispoziţia turiştilor un număr total de 4027 de locuri de cazare. La acestea se mai adaugă încă 8 hosteluri, un han, un motel şi 18 apartamente în regim hotelier, numărul total de locuri de cazare ajungând cu acestea cu tot la 4.451. Numai puţin de 616.500 de turişti au venit în oraş în perioada ianuarie – iunie.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite