Turism de criză: Părinții merg cu copiii în concediu în taberele sibiene cu 300 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată că tăierile salariale, taberele şcolare au devenit alternativa cea mai bună pentru un concediu de bugetar. Pe lângă vacanţa alături de cei mici, părinţii sunt încântaţi de costurile mici pe care le suportă, în condiţii bune de cazare şi masă.

CITIȚI ȘI:

Șase trupe din România concertează la ARTmania Festival 2010

A început weekend-ul festivalurilor la Sibiu

Maria Eftene lucrează în învăţământ de 26 de ani. În ultimii ani, a ocolit taberele şcolare, în favoarea concediilor cu familia, la mare. Cu toate acestea, acum a decis să-şi ia băiatul, elev în clasa a III-a, şi să meargă împreună în tabăra şcolară de la Râu Sadului, din judeţul Sibiu.

„Deşi până acum mergeam în concediu cu familia, anul acesta tabăra reprezintă şi concediul meu. Cu tăierile acestea de 25%, nu voi mai merge în alt concediu, dat fiind faptul că şi soţul meu e bugetar. Tabăra ne-a costat 300 de lei, la case am adăugat 170 de lei de persoană masa şi transportul cu autocarul", spune Maria Eftene, profesoară de limba română la o şcoală din Olteniţa.

Femeia nu regretă deloc alegerea făcută. Frumuseţea peisajului şi condiţiile de cazare şi masă ale taberei au fascinat-o. „La noi e o căldură şi un aer de nerespirat. Aici, când am ajuns, am fost încântată de aerul curat, peisajele acestea atât de frumoase, pădurea virgină, neatinsă de om", adaugă Maria Eftene.

„Un concediu excelent"

Profesoara nu este însă singura mămică încântată de concediul în tabăra şcolară, petrecut alături de copii. Chiar organizatoarea taberei de la Râu Sadului a mers cu copiii şi nepoata ei.

„De ani de zile organizez diferite tabere prin care îi îndrumăm pe copii la cultură şi la cunoaşterea zonelor geografice. Am venit cu copilul cel mic, dar şi cu nepoţica. Alături de noi sunt, însă, şi soţul şi fiul cel mare, vărul cu soţia şi băiatul lor, dar ei şi-au campat cortul în apropierea taberei. Este un concediu excelent, exact aşa cum ne-am dorit", spune Cornelia Nistor, profesoară de matematică.

Pe lângă beneficiile unor costuri mici, unii părinţi, mai grjulii din fire, profită de posibiliatea de a veni în taberele şcolare, pentru a-şi veghea îndeaproape odraslele. „Este prima dată când fata mea vine în tabără şi nu am vrut s-o las singură. Am venit cu ea să văd cum se adaptează, cum se integrează în grupul de copii şi pot spune că sunt foarte mulţumită de ce am găsit aici. Atât mâncarea, cât şi condiţiile de cazare sunt la superlative", spune  Maria Măhăra, o altă mămică venită în tabără cu fiica.

Costuri pentru toate buzunarele

„Copiii vin în tabere însoţiţi atât de părinţi, cât şi de bunici. Motivul este dat de faptul că îi pot supraveghea pe cei mici, dar şi de costurile destul de reduse, un sejur de şase zile costând doar 300 de lei", a spus Claudiu Spânu, director coordonator DJT Sibiu. 

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite