Finanțare de 60.000 de euro pentru copiii talentați din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la data de 11 iunie copiii din Sibiu mai pot trimite solicitări de finanțare cei care doresc să obțină sprijin financiar prin programul ”Pot ajuta? - MOL – program de promovare a talentelor”.

CITIŢI ŞI:

Un sibian l-a ţinut de vorbă, alţi doi i-au furat banii şi arma

VIDEO – Sute de oameni la înmormântarea sibiencei ucisă cu 25 de lovituri de cuţit (EXCLUSIV FOTO)

Un cioban a făcut accident vascular cerebral în munţii Cindrelului

Programul se adresează copiilor și tinerilor cu vârste între 8 și 18 ani, care au obținut deja rezultate bune la concursuri naționale sau internaționale de sport sau arte. Tinerii pot cere finanțare pentru a achiziționa echipamentele sau instrumentele de care au nevoie pentru a-și dezvolta talentul, sau pentru a călători la concursuri, cantonamente, concerte, expoziții etc.

”În ultimii 4 ani au beneficiat de sponsorizări prin acest program 317 de tinere talente din țară în valoare totală de 200.000 de Euro. Din păcate au cam lipsit aplicațiile din județul Sibiu. Aceasta se explică probabil prin faptul, că nu am reușit să-i informăm pe copiii talentați din acest județ despre această posibilitate. Nu aș crede că tinerii sibieni sunt mai puțin talentați decât cei din alte județe” – a explicat Árpád Gazda, președintele Fundației Pentru Comunitate, organizatorul programului.

Premii consistente
Fondurile destinate acestui program sunt asigurate de MOL România, 160.000 lei fiind alocaţi aplicațiilor din domeniul sportului, respectiv 80.000 de lei pentru aplicații din domeniul artelor. Dosarele de solicitare vor fi evaluate de jurii formate din personalități de marcă din cele două domenii. Juriul de sport va fi condus de Violeta Beclea-Szekely, campioană europeană la atletism, iar juriul de arte de organistul Erich Türk, lector al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite