Filme bune şi spectatori interesaţi la „Mediaş Central European Film Festival”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Teodor Neamţu şi regizorul Radu Gabrea
Primarul Teodor Neamţu şi regizorul Radu Gabrea

Aproape 2.000 de spectatori au asistat la prioiecţiile avute loc în Mediaş, Dumbrăveni şi Târnăveni, la festivalul organizat de regizorul Radu Gabrea. Evenimentul se va încheia duminică în centru Mediaşului, cu un concert al formaţiei Hakeshet Klezmer Band şi cu proiecţia filmului ce va fi desemnat câştigător.

CITIŢI ŞI:

Maşini tunate și show auto nocturn la Midnight Racers Legal Event

Concurs de popice pentru nevăzători, în weekend la Tălmaciu

Cocktail cultural cu muzică şi mâncare bună în weekend

Obişnuit cu meciurile de fotbal ale echipei locale în liga 1 şi cu „firimiturile” aruncate de oraşul capitală a judeţului Sibiu în timpul Festivalului Internaţional de Teatru, Mediaşul a început în sfârşit să respire cultură cu plămânii la capacitate maximă, graţie unui festival ce se doreşte a fi unul cu tradiţie pe viitor. Intoxicaţi probabil de fenomenul evenimentelor de marcă ce se contabilizează an de an în municipiul Sibiu, medieşenii au reacţionat pozitiv încă din prima seară a „Mediaş Central European Film Festival”.

Urbea de pe Târnava Mare a femătat cu plăcere pe parcursul proiecţilor ce au fost şi sunt în continuare programate în Piaţa Centrală a oraşului, Sala Traube, Sinagoga Mare, cinema Mediensis şi nu numai. Pentru că au vrut să ofere filme de calitate şi pentru comunităţile din apropiere, organizatorii au programat proiecţii de filme şi la Dumbrăveni, dar şi la Târnăveni. Medieşenii au început sa intre în rutina filmului, chiar de la primele proiecţii, bucurându-se de cele mai bune filme din ultimii ani din ţările Europei Centrale, majoritatea fiind prezentate în premieră în România. Astfel, spectatorii au fost prezenţi în număr mare la toate locaţiile de proiecţii, unii dintre ei făcând chiar un pelerinaj al filmului, perindându-se dintr-o locaţie în alta pentru a putea viziona cât mai multe producţii cinematografice.

„Faptul că în primele două zile ale festivalului peste 1600 de medieşeni au participat la vizionarea filmelor mă bucură foarte mult şi îmi confirmă că decizia mea de a aduce festivalul la Mediaş a fost una de bun augur. Într-adevăr cei mai mulţi spectatori sunt seara în Piaţa Primăriei, însă şi numărul spectatorilor din cele trei săli unde au loc proiecţiile de film a crescut cu aproximativ 80 de persoane de la o zi la alta”, a explicat primarul Teodor Neamţu, el însuşi un „gurmand” al acestui festival.  „Mă bucur că ideea Festivalului Internaţional de Film al Europei Centrale are ecouri extraordinare chiar din aceste prime zile”, a spus şi regizorul Radu Gabrea, cel care a pus practic pe picioare acest festival.

Apreciat de critici
Criticul de film Irina Nistor, a făcut pentru Adevărul, o analiză a primei jumătăţi a festivalului. Aceasta a mărturisit că este plăcut impresionată de ce a văzut şi a trăit în aceste zile la Mediaş. „Este un festival mai original decât altele. Locurile de vizionare m-i s-au părut foarte bine alese. De asemenea filmele selecţionate sunt extrem de diferite de la o seară la alta” a explicat Irina Nistor. Nistor face şi recomandări organizatorilor „Mediaş Central European Film Festival”. „Cred că acest eveniment are şanse mari să devină unul cu tradiţie pentru că este organizat într-un oraş foarte frumos, care este poziţionat la o distanţă destul de mare de Cluj unde are loc TIFF-ul. Trebuie însă răbdare ca în orice lucru aflat la început de drum”, mai spune Irina Nistor.

Ce mai urmează
Maratonul filmelor prezente la Mediaş Central European Film Festival” continuă şi în aceste zile. Astă seară pot fi vizionate filmele româneşti „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Medalia de Onoare”, Aripi de foc” şi „Morgen”, producţia israeliană a anului 1962 „Adevărata poveste a Palestinei”, producţia poloneză „Evreiaşul cu Vioara”, pelicula germană „Nu te teme Iacob” şi filmul maghar „Biblioteca Pascal”. Mâine în locaţiile din oraş rulează printre altele, filmele „Moştenirea luui Goldfaden”, „Fraţii Karamazov” şi „Vara Capricioasă”, iar duminică, în ultima zi a festivalului pot fi văzute producţiile „Valea Puterii”, „Trenuri bine păzite”, evenimentul închindu-se în Piaţa Centrală, cu proiecţia peliculei care va fi desemnată câştigătoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite