Filarmonica de Stat aduce muzica americană la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe sibieni îi aşteaptă o săptămână melodioasă
Pe sibieni îi aşteaptă o săptămână melodioasă

Concerte de muzică clasică, jazz, o seară cu muzică barocă sau recitaluri de pian sunt doar câteva dintre evenimentele pe care reprezentanţii Filarmonicii de Stat din Sibiu le organizează între 6 şi 27 iunie, în cadrul Zilelor Muzicale Româno-Americane.

CITIŢI ŞI

Teatru în cordelină, pe acoperişurile a două hoteluri, la Festivalul de la Sibiu

Cele mai tari evenimente ale zilei în Festivalul de Teatru de la Sibiu

În total, nu mai puţin de opt evenimente muzicale de marcă vor fi organizate în evenimentului, care a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediţie. „ Este primul mare eveniment pe care îl organizăm anul acesta şi vine ca o continuare a activităţilor culturale în Sibiu, începând chiar în ziua în care se încheie Festivalul de Teatru“, spune Ioan Bojin, directorul Filarmonicii.

Seria concertelor estivale va debuta mâine seară, de la ora 17.30, la Sala Thalia, cu un concert susţinut de American University Jazz Big Bands on Tour, alături de Alex Man, la ghitară şi Luiza Zan, voce.

Concertele care aduc muzica americană la Sibiu vor fi organizate atât în spaţiul închis al Sălii Thalia, cât şi în locaţii mai puţin convenţionale, cum ar fi curtea Muzeului Brukenthal sau Biserica Evanghelică. Mai mult chiar, Piaţa Mare se va transforma şi ea în spaţiu pentru spectacol, în ultima zi a festivalului.

Aici va avea loc tradiţionalul concert de închidere al evenimentului, la care sunt aşteptaţi peste 1000 de spectatori. „ Acesta este singurul concert de peste an pe care Orchestra Simfonică a Filarmonii de Stat din Sibiu îl organizează în centrul oraşului. Vor fi prezentate lucrări extrem de populare şi vom avea şi doi invitaţi extrem de importanţi, pe dirijorul olandez Theo Wolters şi pe soprana Suzan Seegers, tot din Olanda“, a completat Ioan Bojin.

Biletele pentru concertele care vor avea loc la Sala Thalia au preţuri între 6 şi 12 lei,în funcţie de locul în sală, iar pentru celelalte locaţii, preţul va fi de 6 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite