Festivalul brânzei şi ţuicii de la Răşinari, lăsat ultimul la bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Cultură a CJ a alocat mai mulţi bani unui concurs de miss decât festivalului de la Răşinari, care atrage mii de vizitatori anual.

CITEŞTE ŞI:

Valea Oltului închisă pentru „rănguirea” stâncilor periculoase

Probleme la Turnul de Control de la Aeroportul Sibiu

Iohannis nu comentează decizia Prefecturii de a ataca în contencios măririle de salarii de la primărie

După ce a suplimentat bugetul destinat activităţilor cultural-sportive din judeţ pe anul acesta, Consiliul Judeţean a decis că Festival Brânzei şi al Ţuicii din Răşinari, celebru în toată ţara, este cel mai puţin important. La o suplimentare a bugetului cu 500.000 de lei, festivalului de la Răşinari i-au revenit doar 2.000 de lei, adică mai puţin de 5 la sută. În comparaţie, un eveniment precum Miss Motors 2010 a primit de la Consiliul Judeţean 9.850 de lei iar Asociaţia Culturală Edilitară „August Treboniu Laurian” a primit nu mai puţin de 148.000 de lei, bani ce vor merge către realizarea unui bust al cunoscutului cărturar transilvănean.

Explicaţiile CJ

Întrebat de ce Festivalul Brânzei şi al Ţuicii a primit atât de puţini bani, preşedintele Cosniliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a aruncat responsabilitatea pe Comisia de Cultură. „Aceasta a fost propunerea Comisiei de Cultură, care a analizat toate solicitările de finanţare primite. Probabil că atât a fost alocat şi anul trecut. Nu se finanţează numărul de vizitatori ci nevoile organizatorilor”, a declarat Bottesch. Primarul comunei Răşinari, Bucur Bogdan, nu s-a arătat prea nemulţumit de această finanţare şi a dat asigurări că festivalul se va desfăşura în bune condiţii şi anul acesta, la sfârşitul lunii august.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite