Festivalul „Jazz and More“ la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul are loc la Teatrul Gong
Evenimentul are loc la Teatrul Gong

Evenimentul, ajuns la cea de-a VI-a ediţie, se desfăşoară la Teatrul Gong. Zeci de artişti din Romania, Anglia, Australia, USA, Germania, Grecia, Finlanda sau Polonia vor încânta publicul sibian, timp de trei zile.

CITIŢI ŞI:

Nicolas Cage începe filmările în România la Ghost Rider 2, pe centura Sibiului

FOTO – Ambasadorul SUA s-a plimbat cu trăsura la Sibiu

Concurs de poezie în stradă, în premieră la Sibiu

„Jazz And More“, singurul festival internaţional de muzică contemporană, jazz, muzică improvizată, artrock şi muzică electro-acustică din Sibiu, dă astăzi startul distracţiei. „Sută la sută noncomercial, festivalul este dedicat prezentării creaţiilor muzicale ale artiştilor români şi străini, acesta având drept obiectiv crearea unui cadru special pentru promovarea genurilor muzicale contemporane creative şi a schimbului de idei“, spune Mircea Streit, directorul festivalului.Primii care urcă pe scenă sunt nemţii de la Superimpose, al căror concert începe la ora 17.00.

De la 18.30, ei vor fi urmaţi de polonezi de la The Light Trio. Waclaw Zimpel, la clarinet, Wojtek Traczyk, la contrabas şi Robert Rasz, la baterie, formează una dintre cele mai revoluţionare trupe de jazz din Polonia, la momentul de faţă.

Programul acestei seri mai include un concert susţinut de Willi Keller, Frank Paul Schubert şi Clayton Thomas, ce va avea loc de la ora 20.00, dar şi un moment la trupei E-U Mann, din Germania.


Week-end plin de jazz
Până duminică însă, alte zece concerte de calitate vor fi aduse în faţa publicului amator de jazz. Potrivit organizatorilor, obiectivul festivalului este acela de a prezenta genuri muzicale cât mai diverse ca abordare artistică, propunându-se concepte noi şi creaţii originale ale unor artişti cu experienţă bogată în jazzul contemporan şi muzică improvizată. 

Fiecare zi de festival începe la ora 17.00 şi se va încheia târziu în noapte. Costul unui bilet pentru o seară este 35 lei, iar un abonament pe cele trei seri este 80 lei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite