FOTO – Ambasadorul SUA s-a plimbat cu trăsura la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Gitenstein a fost încântat de ce a văzut la Sibiu
Mark Gitenstein a fost încântat de ce a văzut la Sibiu

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA a fost vizitat de către Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Vizita a durat peste două ore şi a inclus o prezentare amplă a patrimoniului tradiţional din Dumbrava Sibiului.

CITIŢI ŞI:

Seminar cu tema „Tranziţia de la universitate la viaţa activă” la ULBS

Dacian Cioloş merge la Sibiu să dezbată situaţia fermelor din România

Concurs de poezie în stradă, în premieră la Sibiu

Cuvintele de laudă au fost menţionate şi în Cartea de Onoare a Muzeului, ambasadorul SUA considerând că Muzeul ASTRA poate servi drept model pentru orice instituţie de profil din lume: „Ce muzeu minunat! Am fost, în special, impresionat de dăruirea faţă de autentic. Sper ca mai mulţi americani să viziteze Sibiul. Văd cât de mult îşi apreciază românii cultura. Am putea învăţa de la voi.”

Experţi europeni în vizită la muzeu
Tot în această săptămână este anunţată, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, o altă delegaţie importantă: experţi europeni în domeniul agriculturii, însoţiţi de domnul Dacian Cioloş, comisar european pentru agricultură. Delegaţiile din această perioadă pot profita de prezentări şi de animaţii specifice sezonului respectiv  mustăria de la Cârciuma din Bătrâni care va fi deschisă până în 17 octombrie, acesteia adăugându-i-se, vineri, şi o expoziţie de produse tradiţionale.

Ateliere de ceramică
Meşteri cu renume, din toată ţara, vor prezenta tehnicile de realizare a unor obiecte din ceramică, textile, icoane, împletituri din fibre vegetale, pielărit, cojocărit etc. Cincisprezece standuri vor fi disponibile începând cu ora 11,00, tot în zona Cârciumii din Bătrâni. O parte din meşterii invitaţi vor fi însoţiţi de copii care se perfecţionează, sub directa lor îndrumare, în meşteşuguri tradiţionale şi care vor face demonstraţii practice pentru publicul prezent.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite