"Eu am născut în Braşov tocmai din pricina condiţiilor din maternitatea Sibiu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a semnat contractul de reabilitare a Clinicii de  Obstetrică-Ginecologie Maternitatea va fi modernizată, prin intermediul unui proiect finanţat de Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii şi derulat de Ministerul Sănătăţii.

CITEŞTE ŞI:

Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va fi reabilitată cu patru milioane de euro

Sibiu: Angajări pe bandă rulantă la stat

Sibiu: Femeie de 150 de kilograme a născut un băieţel de 1250 de grame

Anul acesta vor fi demarate lucrări capitale la Clinica de Obstetrică Gincologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. „Vor fi reabilitate instalaţiile sanitare, termice şi electrice, precum şi a celor pentru distribuţia fluidelor medicale şi se vor înlocui învelitoarea şi şarpanta ce acoperă corpul 1 cu un sistem de acoperire în terasă", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Practic, vor fi reorganizate spaţiilor existente, pentru o mai bună funcţionare a acestora şi vor fi îmbunătăţite condiţiile hoteliere.

Spaţii separate

Se va crea un spaţiu distinct pentru externarea mamei şi copilului, vor fi reabilitate integral două săli de operaţie şi vor fi dotate corespunzător. Toate saloanele vor avea două paturi şi grup sanitar, iar Secţia de Neonatologie va avea doar saloane de tip rooming-in - mama si copilul. “Pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu semnarea acestui contract pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie este o mare realizare. Ridicarea acestor secţii la standarde europene va conta în procesului de acreditare a spitalului“, a declarat dr. Gabriel Budescu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Reprezentanţii unităţii spitaliceşti anunţă că pe durata lucrărilor de reabilitare, activitatea în aceste secţii nu va fi afectată, iar pacientele nu vor avea de suferit.

Lucrări de 4 milioane de euro

Suprafaţa care va fi reabilitată este de 6.039 de metri pătraţi, iar valoarea contractului se ridică la 4 milioane de euro. Ministerul Sănătăţii a semnat contractul cu Consorţiul câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, astfel încât acestea să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi a normelor europene. Vestea fost primită cu mare entuziasm şi de femeiele din Sibiu, mame a unor micuţi aduşi pe lume în maternităţi din alte oraşe. „Eu am născut în Braşov, acolo unde multe mame din Sibiu au mers, tocmai din pricina condiţiilor din maternitate. E bine că se fac reabilitări, iar dacă voi decide să am şi al doilea copil, poate o să nasc la Sibiu, mai aproape de casă“, spune Teodora Albu, o proaspătă mămică.

Maternitate regională

Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este considerată, alături de alte 15 din ţară, ca fiind una de interes regional. Anual, peste 3000  de femei din Sibiu, Alba şi Vâlcea, aleg să nască în maternitatea de aici.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite