Epidemie de rubeolă la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibiul se confruntă, oficial, cu o epidemie de rubeolă. Doar de la începutul acestui an, în judeţ sunt 305 cazuri de rubeolă confirmate, în condiţiile în care, pe tot parcursul anului 2010, în judeţ au fost 25 de cazuri.

„Este o izbucnire epidemică, asta deja este clar”, a declarat pentru Adevărul Georgeta Marga, medic şef al Compartimentului de Epidemiologie din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Din cele 305 cazuri confirmate,  52 s-au înregistrat în luna ianuarie iar 253, în luna februarie. „Majoritatea sunt elevi de liceu, au vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, sunt în special în clasele a IX-a şi a X-a, două generaţii la care nu s-a făcut vaccinarea antirubeolică”, adaugă medicul Georgeta Marga.

12 focare în licee

Până în prezent, epidemiologii sibieni au identificat nu mai puţin de 12 focare de rubeolă în liceele din judeţ. Este vorba despre Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (20 de cazuri), Colegiul Economic Gheorghe Bariţiu (44 de cazuri), Clegiul Tehnic de Industrie Alimentară Sibiu (26 de cazuri), Colegiul Naţional Octavian Goga (20 de cazuri), Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr (14 cazuri), Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Sibiu (24 de cazuri), Colegiul Naţional Samuel von Bruckenthal (20 de cazuri), Colegiul Tehnic Independenţa (43 de cazuri), Grupul Şcolar Tălmaciu (11 cazuri), Grupul Şcolar de Construcţii şi Arhitectură Carol I Sibiu (6 cazuri), Colegiul Pedagogic Andrei Şaguna Sibiu (5 cazuri) şi Colegiul Tehnic Textil Sibiu (8 cazuri).

Citeşte şi:
Pacienţii care suferă de bolile copilăriei au umplut saloanele

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite