Pacienţii care suferă de bolile copilăriei au umplut saloanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an, 1.968 de preşcolari şi elevi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase cu diagnostic de scarlatină, rujeolă, rubeolă şi varicelă.

Bolile copilăriei au făcut ravagii printre tinerii din Iaşi. De la începutul acestui an, 126 de persoane cu vârsta până în 15 ani au ajuns la spital cu scarlatină, faringită, iar alte 1.842 cu varicelă, rubeolă şi rujeolă.

Epidemie de rujeolă la Iaşi. 10 pacienţi ajung în fiecare lună la spital cu pojar

Medicii spun că numărul este mult mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut şi-i sfătuiesc pe părinţi să-şi vaccineze copiii, acolo unde există antidot pentru boală.

Bolnavii de ulcer din Iaşi au luat cu asalt spitalele

Atenţie, ieşeni! Au apărut alergiile de primăvară

„În perioada de sfârşit de iarnă şi început de primăvară toţi ne aflăm în faţa unei scăderi a imunităţii organismului, cu atât mai mult extremele de vârstă, cum sunt copiii de vârstă preşcolară şi şcolară. Pentru rujeolă şi rubeolă există vaccin şi-i sfătuim pe părinţi să-şi vaccineze copiiii. Aceste boli se transmit uşor, aerogen, de aceea trebuie diagnosticate la timp şi izolate", spune profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Bolile copilăriei necesită spitalizare de 5-7 zile.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite