Elisabeth Leonskaja, ultima descendentă a marii şcoli solistice ruse, vine la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai doi ani după ultima prezenţă în Sibiu, celebra pianistă Elisabeth Leonskaja revine marţi 8 iunie 2010 pe scena sălii Thalia pentru a prezenta un program de compoziţii semnate de Franz Schubert. 

CITEŞTE ŞI:

Klaus Iohannis, premiat la Green Awards pentru pista de biciclete din Sibiu

Nouă zile de comedii se încheie cu o tragedie. Se termină festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

După 5 ani, CSU Voinţa Sibiu readuce Sibiul în Liga a II-a la fotbal

Elisabeth Leonskaja se numără printre marii pianişti ai zilelor noastre, fiind considerată ultima descendentă a marii şcoli solistice ruse, situată, cronologic, după David Oistrakh, Sviatoslav Richter sau Emil Gilels, personalităţi care au ajuns, am putea spune, la chintesenţa muzicii. Născută în Georgia (Tbilisi), a fost un copil minune, susţinând primul concert la vârsta de 11 ani. În timp ce era studentă la Conservator, la clasa lui Jacob Milstein, a câştigat premii la prestigioasele concursuri internaţionale „George Enescu” Bucureşti, „Marguerite Long” Paris şi „Regina Elisabeta” Bruxelles.

Renume mondial

Elisabeth Leonskaja este invitată permanentă la prestigioase festivaluri ca Salzburg Festival, Festivalurile din Viena şi Lucerna, Schleswig-Holstein Festival, Schubertiada in Hohenems şi Schwarzenberg. A susţinut recitaluri în cele mai importante centre muzicale ale lumii ca Paris, Madrid, Barcelona, Londra, Edinburgh, München, Zürich şi Viena şi a avut apariţii în formaţii camerale, alături de celebrele cvartete Alban Berg, Borodin, Guarneri şi Artemis. Preţul pentru un bilet la recitalul susţinut de Elisabeth Leonskaja este de 20 lei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite