E oficial: Clanul Lenis a fost eliberat dintr-un viciu de procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii Clanului Lenis au fost eliberaţi luni
Membrii Clanului Lenis au fost eliberaţi luni

Raica Onoriu Mircea, Marin Nicolae Cosmin, Urdea Mircea Cosmin, Opriş Liviu, Toma Lucian Cornel, Berciu Ionuţ Ovidiu, Burnete Sorin Călin, Crăciun Marius, Cozma Marius, Neag Traian Lucian, Giurgiu Florin Răzvan, Ghizăşan Ioan Marian şi Gîndilă Dumitru Marius au stat după gratii pea mult.

CITIŢI ŞI:

Clanul Lenis a iscat al doilea scandal în prima săptămână de libertate

Gruparea Lenis implicată într-un scandal, la două zile de la eliberare

Iohannis îngrijorat de scandalul iscat de membrii grupării Lenis, la două zile de la eliberare

Asta au scris judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia, în motivarea făcută publică astăzi, la mai bine de o săptămână de la decizia de eliberare.

Judecătorii susţin că inculpaţii au fost trimişi în judecată la data de 27.11.2009 în stare de arest, până în prezent nefiind citit actul de sesizare al instanţei iar cercetarea judecătorească nu a debutat. „Se constată astfel că inculpaţii recurenţi au fost arestaţi preventiv de aproximativ 1 an şi 4 luni iar cercetarea judecătorească a cauzei nu a început efectiv. Până în prezent arestarea preventivă a fost menţinută în considerarea complexităţii cauzei, a existenţei unor indicii temeinice că inculpaţii ar fi săvârşit infracţiuni grave – în condiţiile unui grup infracţional organizat, că punerea în libertate a acestora ar reprezenta un pericol concret pentru ordinea publică şi prin posibilitatea ca lăsarea în libertate a inculpaţilor să influenţeze buna desfăşurare a procesului penal.Dacă iniţial motivele expuse au fost suficiente pentru a menţine detenţia provizorie a inculpaţilor recurenţi, cu trecerea timpului aceste motive devin insuficiente şi nu mai justifică starea de arest preventiv.“ se arată în comunicatul de presă al Curţii de Apel Alba Iulia.

Tot judecătorii au decis ca inculpaţii, chiar dacă au fost eliberaţi, să respecte nişte reguli. Aceştia au obligaţia de a nu părăsi ţara , să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la poliţia localităţii de domiciliu conform programului întocmit, ori de câte ori sunt  chemaţi; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. În plus, pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpaţii sunt obligaţi să nu se apropie de persoanele vătămate, membrii familiilor  acestora, martori, de ceilalţi inculpaţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect.

Decizia de eliberare a stârnit controverse la Sibiu. În oraş membrii clanului sunt cunoscuţi ca fiind indivizi extrem de periculoşi. Cu peste 100 de fapte cu violenţă, de la tentative de omor, răpiri şi scandaluri, au motivat procurorii, în urmă cu mai mult de un an de zile, solicitarea de ca cei 13 să arestaţi preventiv.

Acum, că sunt cercetaţi în stare de libertate, Clanul Lenis s-a apucat din nou de „treabă“. În doar o săptămână două scandaluri au fost iscate, în locuri publice, de aceştia. Săptămâna trecută Sorin Burnete, unul dintre membrii Clanului Lenis, a ajuns la spital cu mai multe răni, în urma unui scandal iscat într-o sală de forţă din Sibiu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite