EXCLUSIV – Scandal din cauza transformării unei centrale termice în unitate de servicii funerare (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că în fosta CT 11 din Sibiu se doreşte amenajarea de camere mortuare a pus pe jar un cartier întreg. Sute de oameni au depus un memoriu prin care se opun reprofilării centralei care se află lângă grădiniţa numărul 5.

CITIŢI ŞI:

Market şi servicii funerare în CT 11 de pe Siretului

Primăria Sibiu a trecut la evaluarea stării carosabilului la ieşirea din iarnă

Ghid „practic”: Cum se pot pierde 650.000 de lei

Locuitorii din cartierul Hipodrom IV nu mai au linişte de când au aflat că una din cele mai mari centrale termice care au functionat în zonă urmează să fie transformată într-o unitate comercială care prestează servicii funerare. De când oamenii au aflat că acolo ar urma să fie amenajate şi camere mortuare, întreaga comunitate s-a mobilizat ca să ia poziţie împotriva acestei intenţii.

image

Mai multe tabele cu aproaximativ 200 de semnăturile ale celor care locuiesc în vecinătatea centralei termice, a fost depus atasat la o plângere ajunsă la primărie.

image

„Cum să îţi convină să te trezeşti sub nas cu şase camere mortuare? Nu vrem să vedem morţi de pe balcon. Lângă centrală e un spaţiu de joacă. Cum să mai scoatem copii să se joace. Puteau să facă orice altceva, dar nu camere pentru morţi. Au pus anunţul pentru consultarea publicului ascuns în centrală. Asemenea josnicie nici nu se putea” a spus Bucur Vasile, care locuieşte în blocul 7 de pe strada Siretului.

Lângă grădiniţă
Interesant este şi faptul că peste stradă de centrala termică, la aproximativ 50 de metri distanţă, funcţionează şi una din cele mai mari grădiniţe ale oraşului. „Dacă se va ţine cont de componenta educaţională, reprezentanţii primăriei nu ar trebui să le dea aviz favorabil celor care vor să amenajeze aşa ceva acolo. Deşi spaţiul grădiniţei este destul de bine delimitat, nu cred că este un lucru benefic nici pentru copii, nici pentru cei din zonă” spune inspectorul şcolar general Constantin Gorun.

image
image

Primăria spune că iniţiatorul proiectului a început demersurile legale pentru obţinerea avizului pentru documentaţia PUZ şi RLU. Hurdubelea Ioan a organizat în data de 12 ianuarie o consultare publică la care au participat şi inspectori ai municipalităţii.  În cadrul acestei consultari nu au fost comunicate opinii nefavorabile”, spune Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei.

image
image

Municipalitatea a confirmat şi că în data de 21 ianuarie oamenii care locuiesc în apropierea zonei pe care se doreşte ridicarea constructiei au depus un memoriu prin care si-au exprimat nemulţumirile legate de proiect.

AFLĂ DACĂ POATE FI VALIDAT PROIECTUL, AZI ÎN

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite