EXCLUSIV - Avioanele nu vor ateriza pe ceaţă la Sibiu până la primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de aterizare – decolare al avioanelor pe vreme nefavorabilă nu va fi repus în funcţiune mai devreme de finele lui februarie.Cablurile necesare reparaţiei sistemului au ajuns într-un final la aeroportul internaţional Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

Reparaţii la pista aeroportului din Sibiu, abia la vară

Zborurile de Munchen, Stuttgart şi Madrid anulate din nou de ceaţă

Curse aeriene anulate spre Madrid, Viena şi Munchen din Sibiu

Ceaţa întârzie cursele de pe aeroportul Sibiu

Temerile celor care au programate călătorii cu avioane ce decolează sau aterizează în cea mai modernă aerogară din Ardeal, în privinţa efectuării sau nu a zborurilor, vor persista cel puţin pentru aproape două luni. Lipsa sistemului care dirijează aeronavele pe vreme nefavorabilă spre şi dinspre sol, lasă totul la voinţa celui de Sus. Defectat aşa cum se ştie la finele lui august 2010 din cauza alunecărilor de teren produse la capătul pistei aeroportului, sistemul este inutilizabil momentan. Chiar dacă s-a luat decizia ca acesta să fie mutat spre interiorul pistei, pentru că lucrările de reparaţie nu vor fi finalizate prea curând, sistemul cu pricina este departe de a fi pus la punct.

Se lucrează

Sistemul ILS, aflat în proprietatea celor de la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian, Romatsa R.A., se află în plin proces de reparaţii. Directorul filialei sibiene a Romatsa R.A., a anunţat în exclusivitate pentru ziarul nostru, când va fi repus în funcţiune acest sistem. „Noi preconizăm că undeva la finele lunii februarie totul va fi funcţional. Au ajuns la Sibiu şi cablurile care le înlocuiesc pe cele stricate de alunecările de teren. Acestea au fost aduse din import şi de aceea a durat mai mult până să fie livrate” a explicat Marinel Buium, director al DSNA Romatsa Sibiu.

Vremea îngreunează lucrările

Speranţele ca sistemul să devină operaţional în această iarnă au fost curmate de către condiţiile meteorologice. Mutarea sistemului nu este deloc floare la ureche cum au crezut iniţial şi cei din conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, instituţie care patronează aeroportul. „Tot sistemul trebuie mutat aşa cum s-a stabilit. O parte din infrastructură este deja pe noul amplasament, dar vremea potrivnică face ca restul de lucrări să se efectueze mai greoi. Temperaturile scăzute nu permit personalului care este prezent acolo, să lucreze în ritm alert. Tocmai de aceea va dura aşa de mult toată operaţiunea” a mai explicat Marinel Buium. Cei de la Consiliul Judeţean s-au eschivat să mai comenteze situaţia. „Nu ne mai pronunţăm. Aşteptăm să se termine lucrările” a spus Martin Bottesch, preşedinte al CJ Sibiu.

Schimbări de regulament

CJ a decis să modifice regulament de organizare şi funcţionare la Aeroport. Consiliul de administraţie va avea un număr de nouă persoane. Ministerele Tranporturilor, Finanţelor, Apărării Naţionale şi cel al Muncii şi Protecţiei Sociale vor avea câte un reprezentant în acest consiliu.

Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite