Duşuri reci, fructe şi legume, pentru protecţia animalelor de la Zoo împotriva caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Animalele de la Grădina Zoologică suportă cu greu temperaturile ridicate, de peste 36 de grade, ce se înregistrează zilele acestea. Iacul, lupul alb şi ursul sunt exemplarele care suferă cel mai mult din cauza caniculei

CITIŢI ŞI

Tramvaiul Sibiu-Răşinari,blocat aproape două ore de un şofer bucureştean

Soarele arzător, temperaturile caniculare şi aerul de nerespirat le fac viaţa grea animalelor de la Grădin Zoologică. Pentru a le face viaţa mai uşoară, îngrijitorii le fac duşuri dese şi reci şi le-au schimbat regimul alimentar, într-unul bazat pe fructe şi legume. Iacul, lupul alb şi ursul sunt  animaluţele care suferă cel mai mult în zilele acestea caniculare.”Iacul provine din Himalaya, pentru el zilele acestea caniculare sunt destul de greu de suportat. La fel şi lupul alb sau urşii. Din fericire, aici la Grădina Zoologică avem noroc.Conformaţia grădinii, ne ajută foarte mult în zilele acestea caniculare. Avem mult spaţiu verde, copaci, iar animalele stau şi se odihnesc la umbră”, spune Constantin Bebeşelea, directorul Serviciului Public Grădina Zoologică a Municipiului Sibiu.

Meniu vegetarian
Pentru a le ajuta să suporte şi mai mult canicula,  toate animalele primesc meniu vegetarian. Fructe cum sunt bananele, merele, sau legume precum roşii, castraveţi sau chiar salată, sunt nelipsite din meniul pregătit pentru frumoasele exemplare. „Încercăm prin meniul acesta bogat în legume şi fructe, să le asigurăm necesarul de vitamine şi săruri minerale. Şi suntem foarte atenţi la apă. Le dăm foarte des, pentru a putea avea apă potabilă proaspătă mereu”, mai adaugă Bebeşelea.

Ai ce vedea la Zoo
Grădina Zoologică din Sibiu este amenajată pe 15 hectare de teren şi adăposteşte exemplare de animale dintre cele mai variate. De la păsari precum papagalii sau păunii şi până la tigru sau maimuţe, toate pot fi văzute aici. Nu mai puţin de 175 de animale, din 47 de specii încântă turiştii de ani de zile. Vizitatori sunt din plin. Aici, pe lângă faptul că au ocazia să vadă tot felul de animale, oamenii se pot bucura de aerul curat, dar şi de o plimbare în aer liber, sau cu barca, pe lacul aflat în Grădina Zoologică. Preţul unui bilet de acces este de doar 3 lei, pentru adulţi şi de 2 lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite