Drumul naţional 1, semnalizat la standarde europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au luat mai multe măsuri de sistematizare rutieră, pentru a preveni accidentele de circulaţie. Au fost montate separatoare de sens, s-au reconfigurat benzi de circulaţie iar pe drumul care leagă centura de DN 1 viteza a fost limitată la 70 de kilometri la oră.

Citiţi şi:

Sibienii sunt terorizaţi de zgomotul de pe centura ocolitoare

Supervizare de 31 de milioane lei la autostrada Sibiu – Orăştie


Pe segmentul de drum cuprins între Sibiu şi intrarea în comuna Cristian s-au luat mai multe măsuri, prima fiind montarea unor separatori mecanici de delimitare a sensurilor de mers în succesiunea de curbe aflată la coborârea spre Cristian dinspre Sibiu. De asemenea, au fost  reconfigurate benzile de circulaţie prin schimbarea marcajelor rutiere şi trecerea de la regimul de circulaţie de tip bandă lată, respectiv o bandă de mers pe sens cu acostament mare la sistemul cu o bandă pe coborâre şi două benzi pe urcare.

„Pe bucata respectivă ar fi benefică, în măsura în care sub aspect financiar va fi posibil, montarea unor sisteme de semnalizare optică care să descrie curbele respective, precum şi iluminarea pe timpul nopţii a sensului giratoriu amplasat la intersecţia DN 1 cu DN 1 T”, explică inspectorul Bogdan Maxim, şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier Sibiu.

Pe DN 1 T, segmentul care leagă centura ocolitoare de DN 1, viteza a fost limitată la 70 de kilometri pe oră, în loc de 100 cât este pe drumul naţional, datorită valorilor mari de trafic înregistrate.

DN 14 intră în reabilitare

Tot pe DN 1, a fost amenajată intersecţia DN 1 – Sălişte prin amplasarea unor pastile de stocare pentru viraj la stânga şi montarea de separatoare de sens, au fost suplimentate indicatoarele, marcajele şi benzile rezonatoare. Pe partea dinspre Braşov, mai exact în afara localităţii Bradu, au fost montate separatoare de sens, s-au suplimentat benzile rezonatoare şi indicatoarele pe succesiunile de curbe. Măsurile de sistematizare pe DN 1 au fost luate în urma unei întâlniri la care au participat prefectul judeţului, cei de la drumuri naţionale şi reprezentanţii IPJ.

Un alt drum naţional care tranzitează judeţul Sibiu, respectiv DN 14, urmează să fie reabilitat total în acest an.

„Pe DN 14 putem evidenţia mai multe neajunsuri pe linie de sistematizare rutieră, care constau în semnalizare insuficientă, refacere marcaje, curbe deosebit de periculoase, în pantă sau rampă, care necesită o mai bună semnalizare, zone în special în localităţi în care este necesară o mai bună semnalizare a trecerilor pentru pietoni sau o repoziţionare a acestora”, adaugă inspectorul Bogdan Maxim.

„DN 7 reprezintă un segment de drum care poate ridica probleme de trafic datorită căderilor de pe versanţii care mărginesc partea carosabilă, de pietre sau vegetaţie”, inspector Bogdan Maxim, IPJ Sibiu 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
image


 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite