Două studente din Sibiu, pe locul II la concursul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Burtoiu şi Maria Dima studente ale Facultăţii de Drept “Simion Bărnuţiu” s-au clasat pe locul II la Concursul naţional de procese simulate de drept civil “Francisc Deak”, desfăşurat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CITEŞTE ŞI:

ULBS scoate anul acesta la admitere peste 4.000 de locuri

Profesori în făcut bani. Şefii facultăţilor din Sibiu au salarii colosale

VIDEO - Roboţii sibieni vor să cucerească lumea

În data de 22 mai 2010, cele două tinere membre ale organizaţiei studenţeşti ELSA (The European Law Student's Association) au demonstrat în faţa unui juriu format din profesionişti ai dreptului, teoreticieni şi practicieni, valoarea pregătirii de care beneficiază la şcoala de drept sibiană.

Concursul naţional de procese simulate de drept civil “Francisc Deak” a fost creat pentru studenţii facultăţilor de drept în scopul de ai ajuta să îşi dezvolte aptitudinile ce ulterior vor deveni esenţiale în exercitarea profesiei în domeniul juridic.

Competiţia s-a desfăşurat în două etape – cea locală şi cea naţională, iar echipa Alexandra Burtoiu - Maria Dima a reprezentat cu succes Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şi Facultatea de Drept “Simion Bărnuţiu”, surclasând echipele din centrele universitare Iaşi şi Cluj.

Cele mai bune două echipe ajunse în finală – echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi cea a Facultăţii de Drept “Simion Bărnuţiu” din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu s-au constituit părţi într-un proces virtual. Pledoariile şi argumentele aduse pe marginea cazului de către cele două tinere care doresc să urmeze o carieră în magistratură s-au constituit într-o prestaţie impecabilă care le-a adus onorantul loc II.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite