Două milioane de lei pentru casele verzi ale sibienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut peste 3,5 milioane de lei au intrat în buzunarele sibienilor care şi-au modernizat locuinţele în mod ecologic.

CITEŞTE ŞI:

Sibienii îşi pot testa gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilată

Agenţia Regională pentru Mediu Sibiu anunţă demararea programului Casa Verde începând cu data de întâi iunie.  Anul trecut aproape 500 de sibieni au profitat de acest program şi au luat de la Guvern bani pentru a-şi monta panouri solare sau alte sisteme ecologice de producere  a energiei. În total, în jur 3,5 milioane de lei au ajuns în buzunarele sibienilor .

“Anul acesta suma alocată este de 1,95 milioane de lei pentru această primă etapă. Mai mult ca sigur această valoare va fi suplimentată pe parcursul acestui an”, a declarat Daniela Stoica, directorul Agenţiei Regionale de Mediu Sibiu. Banii se acordă în funcţie de tipul de instalaţie eco montat în locuinţă. Spre exemplu, pentru instalarea panourilor solare, Fondul de Mediu acordă pâna la 6.000 de lei de beneficiar, iar pentru pompele de căldură,  pâna la 8.000 de lei. Dacă optaţi pentru instalaţiile de producere a energiei termice pe bază de paleţi, brichete, tocatură lemnoasă sau orice alt fel de reziduuri şi deşeuri vegetale ori forestiere, primiţi 6.000 de lei.

“În general banii vin pentru fiecare doar la aproximativ o lună, maxim două de la aprobare”, mai spune Daniela Stoica. Date complete despre conţinutul dosarului găsiţi pe portalul de internet al Ministerului Mediului – www. mmediu.ro iar dosarele complete se depun la sediul Agenţiei Regionale de Mediu de pe strada Hipodromului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite