Două avalanşe au avut loc în Munţii Făgăraş. Schiorii au scăpat ca prin urechile acului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii sibieni au anunţat, sâmbătă, că două avalanşe au avut loc în Munţii Făgăraş, în zona Bâlea, la trecerea unor schiori, fără ca cineva să fie surprins de zăpadă şi le cer turiştilor să nu părăsească zona cabanelor, riscul producerii de avalanşe fiind mare.

CITIŢI ŞI

Zăpadă de un metru şi risc de avalanşă, la Bâlea Lac

Inedit: Ziua îndrăgostiţilor,la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, în Munţii Făgăraş, în zona Bâlea, s-au produs, sâmbătă, două avalanşe declanşate de trecerea unor schiori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Avalanşele au fost de mici dimensiuni şi, din fericire, nimeni nu a fost surprins de zăpadă. Riscul producerii de avalanşe este de patru - risc mare, de aceea este important ca turiştii să respecte recomandările patrulelor din zonă", a declarat corespondentului MEDIAFAX Adrian David.

Salvamontiştii le cer turiştilor să nu părăsească zona cabanelor şi să nu se aventureze în zona montană. În cazul în care doresc să practice sporturile de iarnă, trebuie să verifice stabilitatea zăpezii pe traseu împreună cu salvamontiştii din zonă.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea stratului de zăpadă, la peste 1.800 de metri altitudine, este foarte mare, iar avalanşele se pot declanşa la orice supraîncărcare, stratul de zăpadă fiind de 155 de centimetri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite