Domeniul preferat de Nicu Ceauşescu, de la Sălişte, pe harta turistică a lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul care a primit distincţia „mărul de aur“, Sălişte invită turiştii la reşedinţa preferată a fiului dictatorului.

CITIŢI ŞI:

Ştrand la cabana lui Nicu Ceauşescu

Fostul bucătar al lui Nicuşor Ceauşescu: „Era un mare beţiv. Nu-i ajungea un kil de whisky pe zi!"

"Dacă ar fi trăit în zilele noastre, Nicuşor ar fi fost o beizadea de bani gata"


„La Marmeladă“, aşa cum este cunoscut domeniul  pe care Nicu Ceauşescu îşi petrecea mare parte din timpul liber înainte de 1989, cel de la Sălişte, şi-a deschis ieri porţile pentru turişti.


Zona turistică, cea care pe vremuri semăna mai mult cu o fortificaţie, nu pentru că ar fi avut pereţi de rezistenţă, ci pentru că era cu străşnicie păzită de apropiaţi ai fostul secretar al judeţului, Nicu Ceauşescu şi-a deschis porţile pentru turişti.

A fost transformată în bază de agrement cu pensiune, formată din trei camere, fiecare cu baie, bucătărie şi living, cu piscină şi teren de tenis, astfel că, pentru 40 de lei pe noapte, oricine se poate caza aici, iar accesul la piscină costă 20 de lei.

image

„ Această locaţie, unde Nicu Ceauşescu venea până în 1989, şi unde nimeni nu avea acces, este pusă acum în circulaţie publică“, spune Dumitru Banciu, primarul oraşului Sălişte.

Despre domeniu, oamenii ştiau prea puţin pe acea vreme. „Nimeni nu se apropia pentru că ştia că este proprietatea partidului. Numai miliţia era informată când venea Nicu Ceauşescu aici să stea şi atunci patrulau mai des prin zonă. În rest nimeni nu ştia nimic“, spune Dumitru Domnariu, actualul administrator al fostului domeniu ceauşist.

image


Din încăperi  însă nu au mai rămas obiectele de atunci. „Totul a fost luat de aici de comunişti. Numai clanţele de la uşi au rămas. Se credea că sunt aurite, dar cum s-a dovedit că nu era aşa, au fost lăsate“, adaugă primarul. 

Nadia Comăneci, apropiată a lui Nicu

Se spune că Nadia Comăneci mergea foarte des acolo. „Aşa se vorbeşte că Nicu Ceauşescu venea foarte des cu Nadia Comăneci, dar şi cu alte prietene, în această locaţie în care îl deranjau doar păsările cerului şi razele de soare. În 1989,  Nicu era în drum spre Sălişte, dar când a ajuns în dreptul Sibiului, a făcut cale întoarsă“, a spus Dumitru Banciu.

Primii care au profitat de domeniul preferat al fiului fostului dictator au fost doi turişti din Bucureşti, care s-au declarat încântaţi de noua locaţie. „ Am aflat de la oamenii din sat şi am fost curios să văd dacă, întradevăr, este adevărat. Mi se pare extraordinar ce am găsit aici şi o să am grijă să mai venim şi cu alte ocazii“, a spus Gheorghe Marinescu, în vârstă de 62 de ani.

image

Tarife mici
Cei care vor să înnopteze la domeniul ceauşist trebuie să plătească 40 de lei pe noapte, de persoană, iar dacă vin doar pentru o răcorire la piscină preţul este de 20 de lei pe zi. Amatorii de tenis pot juca pe terenul de aici contra 15 lei pe oră, iar fotbal, handbal dau volei, contra 70 de lei pe oră.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite