Doi sibieni a fost reţinuţi pentru că au vrut să înşele statul cu 20 de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor i-au încătuşat pentru fals în declaraţii şi fals privind identitatea.

CITIŢI ŞI:

Sechestru pus de Finanţe pe proprietăţi de aproape 7.000.000 de lei la Agnitex şi Balanţa Sibiu


Incidentul a fost surpins de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor  joi după amiaza.  Marius-Ovidiu Radu, de 32 ani, a fost prins în flagrant în timp ce s-a prezentat în faţa funcţionarilor Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru a prelua părţile sociale ale unei societăţi comerciale. Defapt acesta venise la ghişeu cu o carte de identitate contrafăcută şi s-a prezentat ca fiind Denis Andorca.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta a fost instigat să preia prin cesiune societatea respectivă, care figurează cu debite restante la bugetul statului, în sumă de aproximativ 20.000 lei, în schimbul unei sume de bani“, spune Adela Negoi, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Instigatorul, au aflat oamenii legii, este Nicolae Costea, un sibian de 31 ani, tot din Sibiu, cunoscut cu antecedente penale. „Acesta se afla în atenţia poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor, el preluând prin această metodă, într-un interval scurt de timp, un număr de 7 societăţi comerciale de pe raza judeţului Sibiu, toate cu obligaţii restante la bugetul consolidat al statului, actele de cesiune făcându-se în scopul sustragerii de către foştii administratori de la plata debitelor“, adaugă Adela Negoi.

Ambii au fost reţinuţi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Acuzaţiile care i de aduc lui Marius Ovidiu Radu privesc falsul în declaraţii şi fals privind identitatea. Nicolae Costea este şi el cercetat pentru instigare la comiterea acestor infracţiuni.

Cei doi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite