Directoarea care a bruscat elevii, pasibilă de destituire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directoarea care a bruscat elevii riscă sancţiuni de la mustrare până la destituire. Asta spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu, în urma verificărilor efectuate în şcoală. Plângerile părinţilor sunt întemeiate.

CITIŢI ŞI:

Elevi sibieni, bruscaţi pentru că n-au ieşit în recreaţie

Conform reprezentanţilor cei 20 de părinţi care au reclamat-o pe directoarea şcolii, Lia Florentina Chişu, au fost îndreptăţiţi să facă acest lucru. „În urma constatărilor şi a colectării de informaţii de la copii, învăţătoarea acestora şi profesori, din păcate, se confirmă cele relatate de către părinţi. Copiii au fost uşor agresaţi prin tragere de păr şi prin împingere“, spune Constantin Gorun. El a adăugat că directoarea va fi cercetată în Consiliul de Administraţie al şcolii, la care va participa şi un inspector şcolar urmând a fi iate măsurile care se impun. „Potrivit Legii educaţiei, sancţiunea poate merge de la mustrare până la destituire. Este prima abatere a acestei directoare, dar asta nu înseamnă că gestul este scuzabil. Nu am avut, în general, probleme cu directorii de instituţii, care trebuie să prezinte credibilitate şi, fiind responsabili de actul managerial, trebuie să aibă un comportament exemplar şi să fie răbdători“, mai spune Gorun.
           
Potrivit acestuia, şcoala este dotată cu camere de luat vederi, dar camera care ar fi trebuit să surprindă incidentul este blocată pe o imagine de dinaintea momentului respectiv. „Vizualizând camera de supraveghere video, care vizualiza şi înregistra exact spaţiul în care s-a întâmplat incidentul, din păcate, am observant că acea cameră a fost blocată. Aş zice că imaginile au fost şterse“, a spus Gorun.
 
În urmă cu câteva zile, 20 de părinţi ai unor elevi de clasa a III-a ai Şcolii Generale Nr. 8 din Sibiu au depus o reclamaţie la ISJ în care susţineau că directoarea şcolii i-a scos cu forţa pe copii în recreaţie, iar pentru că aceştia nu doreau să iasă în curtea şcolii cadrul didactic i-ar fi tras de păr, i-ar fi împins pe scări şi le-ar fi adresat cuvinte jignitoare. Directoarea şcolii a negat toate acuzaţiile şi le-a catalogat ca fiind exagerate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite