Din maidanez, se va transforma în câine poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaga-Bond
Vaga-Bond

Dintr-un căţel abandonat, va deveni câine salvator cu acte în regulă. Vaga-Bond este primul câine maidanez care va fi instruit la Centrul Chinologic Sibiu. Vaga-Bond va avea parte de aproximativ 10 luni de antrenamente intense, după care îi va însoţi pe poliţişti la intervenţii.

Citiţi şi:

Un câine de la Centrul Chinologic a dat de urma bărbatului spânzurat la Păltiniş


În urmă cu aproximativ o lună de zile, pe o pajişte de lângă Sibiu, un ghem de blană a fost găsit singur, abandonat. Oameni cu suflet, voluntarii unei asociaţii de protecţie a animalelor l-au luat imediat, iar astăzi căţelul a devenit o adevărată vedetă a şcolii de dresaj unde sunt pregătiţi cei mai buni câini poliţişti din ţară.

„Căţelul a fost găsit pe o pajişte din apropierea Sibiului, abandonat într-o cutie de transport de pisici, cu uşiţa ruptă, era în faţa cuştii, probabil aştepta să venim să-l luăm la un moment dat. Nu era într-o stare foarte rea, am găsit câini în stări mult mai rele, dovada faptului că el este foarte prietenos, nu a fost un câine maltratat”, povesteşte Bogdan Brylynski, voluntar în cadrul asociaţiei Animal Life.

Pentru prima dată, cei de la Centrul Chinologic Sibiu au decis să facă un experiment şi să „adopte” un câine maidanez, pe care să-l dreseze pentru salvare de persoane. Pentru că este extrem de prietenos dar şi foarte mobil, Vaga-Bond s-a încadrat perfect în tiparul specialiştilor de aici. „Pot să spun că promite, este foarte mobil, foarte sociabil, foarte prietenos, exact de ce este nevoie pentru specialitatea asta, căutare persoane”, spune agentul de poliţie Marius Hadăr, cel care se ocupă de dresajul lui Vaga-Bond.

Vaga-Bond

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Prima întâlnire dintre căţel şi instructorul care se va ocupa de el a avut loc pe 1 septembrie. Acesta spune că Vaga-Bond va avea parte de aproximativ 10 luni de antrenamente intense, după care îi va însoţi pe poliţişti la intervenţii. „Acesta fiind un câine vagabond, nu putem şti potenţialul lui în ceea ce priveşte dresajul, pentru mine reprezintă o adevărată provocare lucrul cu acest câine şi sperăm să facem performanţă împreună”, adaugă Marius Hadăr.

Reprezentanţii Centrului Chinologic Sibiu spun că, prin „adoptarea” lui Vaga-Bond, vor să ofere în primul rând un exemplu şi speră că şi alţi câini fără stăpân îşi vor găsi familii. „Prin acest experiment vrem să arătăm oamenilor că un câine salvat poate să fie transformat într-un câine salvator”, spune comisarul şef Crişan Lăzureanu, directorul Centrului Chinologic Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite