Deschiderea centurii ocolitoare reconfigurează traficul si semafoarele din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centura Sibiului a fost inaugurată în după amiaza zilei de 1 decembrie
Centura Sibiului a fost inaugurată în după amiaza zilei de 1 decembrie

Semafoarele din centru şi de pe străzile pe unde era deviat traficul greu vor fi reglate în perioada următoare. Limitele de viteză de pe anumite artere din oraş vor fi reanalizate de către Poliţie.

VEZI AICI GALERIE FOTO REALIZATĂ PE CENTURA OCOLITOARE A SIBIULUI!

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Centura ocolitoare a Sibiului inaugurată cu probleme

Iohannis nu a participat la inaugurarea Centurii Sibiului. Boc: trebuia să vină, era acasă!

Centura Sibiului a trecut testul Boc cu paharul cu apă (FOTO)

Scoaterea traficului greu şi a celui de tranzit din oraş, odată cu deschiderea oficială a centurii ocolitoare, face ca străzile pe unde erau deviate TIR-urile sau cele centrale pe care treceau maşinile mici de tranzit, să fie acum solicitate foarte puţin. Primăria Sibiu va reconfigura din aceste motive traficul pe mai multe străzi, iar semafoarele în unele cazuri vor fi reconfigrate sau vor dispărea definitiv.

„Va urma o perioadă în care municipalitatea va analiza timpii de semaforizare şi sistemul de prioritate pe drumurile care înainte erau parte a traseului traficului de tranzit. Vom face publice aceste modificari în momentul în care acestea sunt stabilite” a explicat Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu. Semafoarele din Piaţa Unirii şi cele de pe Vasile Milea şi Alba Iulia sunt primele care intră în vizorul municipalităţii sibiene. Surse neoficiale susţin că o parte dintre semafoare ar urma chiar să fie desfiinţate, primele vizate fiind cele de la intersecţia străzilor Gladiolelor cu Lungă şi Dumbrăvii cu Argeşului.

Doar cu autorizaţie
TIR-urile care vor acum să intre în Sibiu, vor avea nevoie de autorizaţii de circulatie care costă între 20 şi 40 de lei pe zi, în functie de tonajul autovehiculului. Tir-iştii care intră în oraş, în loc să folosească centura ocolitoare a Sibiului şi nu au autorizaţie de la primărie, vor fi amendaţi de poliţie cu 128 de lei. Totuşi cel puţin pentru câteva zile politiştii susţin că nu vor aplica amenzi, pe motiv că deocamdată nu toţi şoferi ştiu deocamdată despre faptul că a fost deschisă centura. Între timp vor suplimenta numărul de indicatoarele rutiere, în zona de intrare de pe DN1 pe centură.

Poliţia rutieră va solicita reconfigurarea unor străzi pe care limita de viteză este actualmente de 30 la oră. Decizia va fi luată însă, doar pe arterele pe care nu se înregistrează un grad mare de producere de accidente rutiere. Un astfel de caz este strada Semaforului, acolo unde limita de viteză de 30 de km/oră nu va fi modificată.

Şoferii care circulă pe strada Gheorghe Dima au însă în opinia poliţiei şanse mari să circule în curând cu 50 de km la oră.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite