Demersuri pregătitoare pentru reabilitarea imobilului din Piaţa Mică 22

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a demarat procedura de achiziţie a lucrărilor pentru reabilitarea imobilului din Piaţa Mică, nr. 22. În această etapă vor fi contractate serviciile premergătoare lucrărilor (de expertiză tehnică, studiu de fezabilitate, asistenţă tehnică acordată pe parcursul lucrărilor, etc.) care vor sta la baza realizării lucrărilor efective de reabilitare.

CITEŞTE ŞI:

Lucrări importante pe Tribunei, Şcoala de Înot şi fosta Centură

Lucrările pentru care sunt contractate serviciile vor fi realizate la corpurile A, B şi D. Valoarea estimată pentru realizarea acestei faze este de aproximativ 290.000 lei. „Imobilul din Piaţa Mică, nr. 22 este clasificat ca monument istoric, unele corpuri ale sale datând din secolele XV şi XVI. Intervenţia aceasta se încadrează în eforturile noastre de conservare a patrimoniului sibian, iar această clădire are un aport deosebit pentru aspectul general al Pieţei Mici. Din fericire putem realiza lucrările de reabilitare pentru că imobilul aparţine Primăriei Sibiu şi putem investi bani publici în acest obiectiv.” a declarat primarul Klaus Iohannis. Invitaţia de participare la licitaţie a fost lansată în programul informatic specializat (SEAP). Ofertele pot fi depuse până la data de 9 mai 2011, la registratura Primăriei Sibiu din strada Samuel Brukenthal, nr. 2.

Lucrări efectuate în timp

În perioada 2003 – 2004 au mai fost realizate lucrări de realibilitare la acest imobil – la corpul A (partea dinspre Piaţa Mică) şi la corpul B. Ele au presupus amenajarea subsolului, parterului şi etajului celor două corpuri. În anul 2008 au fost executate intervenţii de primă necesitate pentru punerea în siguranţă a porţiunii dintre corpul A şi B, în urma prăbuşirii zonei de legătură dintre cele două.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite