De azi se redistribuie cele 130 de tone de alimente de la UE, rămase pe stoc la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele de pe listele iniţiale şi suplimentare vor primi cantităţi suplimentare de ajutoare alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitare.

CITIŢI ŞI:

Se depun dosare pentru primirea alocaţiei pentru susţinerea familiei

Sibienii vor ca stadionul Municipal să fie renovat şi modernizat

Se înfiinţează centre de permanenţă în judeţul Sibiu

Persoanele care au ridicat deja ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene, aflându-se pe listele iniţiale sau suplimentare, au posibilitatea să ridice începând din data de 31 ianuarie, în limita stocurilor disponibile, cantităţi suplimentare de ajutoare alimentare. Fiecare dintre beneficiari vor primi următoarele cantităţi suplimentare de alimente: făină -13 kg, mălai – 6 kg, paste făinoase - 3,2 kg, zahăr – 1 kg, lapte praf -0,5 kg şi biscuiţi - 1,3 kg. „Această decizie a fost luată în contextul în care s-a dorit valorificarea stocurilor de alimente rămase neridicate”, a explicat Mirela Gligore de la biroul de presă al Primăriei Sibiu. Pe stoc mai sunt 64 tone făină, 43 tone mălai, 16 tone paste, 5,5 tone biscuiţi, 8,3 tone zahăr şi 6 tone de lapte praf. Din totalul de 13.168 de persoane aflate pe listele iniţiale, s-au prezentat să ridice biscuiţii, făina şi zahărul un număr de 8.929 de beneficiari, cantităţile cuvenite de paste făinoase au fost ridicate de 8.393 de persoane, iar în ceea ce priveşte laptele praf şi mălaiul acestea au fost ridicate de 7.103 persoane. De pe listele suplimentare care conţineau un număr total de 508 înscrişi, s-au prezentat pentru a ridica alimentele un număr de 414 persoane.

Distribuţie tot la Bricomat
Distribuirea se va face de la sediul Magazinului Bricomat de pe Şoseaua Alba Iulia, în baza cărţii de identitate a beneficiarului sau cărţii de identitate a persoanei care se prezintă în vederea ridicării produselor alimentare. „Persoanele care nu se regăsesc în lista iniţială şi suplimentară şi care fac dovada că se încadrează în una din categoriile de beneficiari prevăzute de lege pot beneficia de ajutoare alimentare în baza actului de identitate (original şi copie) şi a actului doveditor al calităţii de beneficiar (original şi copie) în funcţie de caz: certificat de încadrare în grad de handicap, carnet şomer, cupon pensie pentru limită de vârstă, pensie de invaliditate, pensie anticipată, pensie anticipată parţială, pensie de urmaş. Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii pot apela 0269 208 929” a mai spus Mirela Gligore.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite