Se depun dosare pentru primirea alocaţiei pentru susţinerea familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care, până în decembrie 2010, au beneficiat de aceste alocaţii pot beneficia de alocaţia pentru susţinerea familiei dacă depun o nouă solicitare şi, mai ales, dacă se încadrează în prevederile noilor acte normative.

CITIŢI ŞI:

Sibienii vor ca stadionul Municipal să fie renovat şi modernizat

Se înfiinţează centre de permanenţă în judeţul Sibiu

Alocaţia pentru susţinerea familiei se acordă în locul alocaţiei familiale complementare şi alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală.

În vederea calculării alocaţiei pentru susţinerea familiei (conform legii 277/2010), persoanele aflate pe statul de plată la data de 31 decembrie 2010 şi ale căror venituri nu depăşesc suma de 370 de lei pe membru de familie trebuie să depună la sediul Primăriei Sibiu de pe Bulevardul Victoriei nr 1-3 următoarele documente:
-    Documente doveditoare privind componenţa familiei:
-    Buletin de identitate (original şi copie xerox)
-    Livretul de familie (în original şi copie)
-    Certificat de naştere (pentru copiii sub 14 ani sau care nu au act de identitate – în original şi copie xerox)
-    Adeverinţa de la unitatea şcolară – dovadă frecventării unei forme de învăţământ cu menţiunea că frecventează fără întrerupere cursurile

În cazul copiilor sub 18 ani care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ în altă localitate organizate potrivit legii în altă localitate, se va prezenta dovadă că acesta se află în întreţinerea părinţilor (declaraţie notarială).

Documente privind veniturile realizate
-    La depunerea noii declaraţii de venit (formular tipizat) se vor lua în considerare toate veniturile nete pe care membrii familiei le realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, obligaţiile legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent şi alte creanţe legale, cu excepţia burselor de studiu şi a burselor sociale, precum şi a sprijinului financiar „Bani de liceu”.

-    Pentru fiecare categorie de venit declarată se va prezenta actul doveditor (adeverinţa de salariu - cu precizarea valorii tichetelor de masă, cuponul de pensie, cuponul de alocaţie de stat, cuponul de şomaj, cuponul de indemnizaţie, etc).

-    Persoanele fizice autorizate să desfăşoare activităţi independente vor prezenta certificatul eliberat de Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Sibiu cu veniturile realizate pe anul în curs.

-    La recalcularea alocaţiei pentru susţinerea familiei se iau în considerare veniturile realizate în luna anterioară depunerii noi declaraţii de venituri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite