Datoriile Spitalului Judeţean Sibiu, stinse în trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Gabriel Budescu, spune că la sfârşitul lunii iulie spitalul să fie pe plus cu două  milioane de lei. Despre decizia de nepreluare a instituţiei de către Consiliul Judeţean acesta afirmă că este una politică.

Gabriel Budescu susţine că  întreaga datorie acumulată de instituţia pe care o conduce, de aproape 20 de milioane de lei, va fi recuperată până la sfârşitul lunii iulie, după ce Casa de Asigurări va deconta serviciile pe care le-a prestat iar Ministerul Sănătăţii va aloca suma de aproape 5 milioane de lei promisă în luna mai. „Spitalul, la sfârşitul lunii iulie, dacă primeşte bani de la Casă, pe contract, rămâne cu un plus de 2 milioane, pe care îi are la dispoziţie să mai acopere anumite cheltuieli de personal“, a declarat Gabriel Budescu, managerul spitalului.

Dispută pentru preluarea spitalelor de către Consiliul Judeţean, la Sibiu

Afirmaţiile vin după ce vineri, în sedinţa extraordinară organizată pentru preluarea spitalelor de către Consiliul Judeţean, consilierii nu au fost de acord cu preluarea. Nici măcar ministrul sănătăţii, prezent şi el la şedinţă, nu a avut putere de convingere. Managerul Budescu a afirmat că spitalul nu a fost preluat de către Consiliul Judeţean şi datorită fricii de răspundere. „Consilierii nu au înţeles ce presupune această preluare. Ei cred că trebuie să plătească ceva Consiliul Judeţean, ori nu acesta este rostul. Ei doar vor superviza dacă banii de la Casa de Asigurări vor fi daţi spitalului. Practic nu se va schimba nimic. Nu vor da bani, aşa cum nici până acum nu au dat. Doar nişte sume au alocat pentru reabilitări“, a mai spus directorul spitalului.


Ministrul sănătăţii nu a convins CJ Sibiu să ia spitalele

Managerul celui mai mare spital din judeţ susţine că votul negative dat de consilieri a fost o decizie politică, susţinând că din punctul său de vedere, mai bine ar fi ca spitalul să rămână la Ministerul Sănătăţii. „Aş dori ca Spitalul să rămână la Ministerul Sănătăţii, am făcut mai multe memorii, pentru că Ministerul Sănătăţii are posibilitatea să aibă sume puternice, aduce aparatură. Este spital de interes regional, noi tratăm pacienţi de la Vâlcea, Alba. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să rămână la Minister. Decizia de nepreluare a fost o decizie politică a partidului care îşi dorelte foarte mult funcţia de conducere. Este un mare patos în acest oraş pentru funcţia de manager de spital “, a spus Gabriel Budescu.

Budescu a declarat că, dacă va fi organizat concurs pentru postul de manager la spital, va participa. „Am pregătirea necesară şi îmi voi depune dosarul la concurs, în primul rând pentru mine“, afirmă acesta.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite