Dispută pentru preluarea spitalelor de către Consiliul Judeţean, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a venit la Sibiu pentru a interveni între consilieri şi a-i convinge să aprobe preluarea celor trei spitale. Preluarea Spitalului Clinic Judeţean a iscat discuţii aprinse între consilierii judeţeni sibieni.

CITIŢI ŞI

Ministrul sănătăţii nu a convins CJ Sibiu să ia spitalele

Consiliul Judeţean Sibiu s-a întâlnit astăzi pentru preluarea spitalelor de Pneumofiziologie, cel de Psihiatrie şi cel Judeţean de Urgenţă, în prezenţa ministrului sănătăţii, Cseke Attila. Şedinţa a fost presărată de atacuri între consilierii cu păreri diferite. „Suntem de acord cu preluarea spitalelor dar în anumite condiţii. Nu putem să le luăm pe principiul că o să meargă oricum. Solicit amânarea adoptării acestei hotărâri”, a declarat consilierul Adrian Besoiu. El a fost susţinut de colegii Gheorghe Dicu şi Ioan Terea. „Avem noi certitudinea că  bugetul Consiliului Judeţean nu va fi afectat până la sfârşitul acestui an, domnule ministru? Dăm peste cap tot judeţul?! Împărţim la câte o primărie unul, două sua trei miliarde de lei şi sunt foarte nulţumiţi, iar aici vorbim de 190 de miliarde de lei vechi. Dăm peste cap tot judeţul!”, a declarat Ioan Terea.

Bani de la CJ, doar dacă vrea

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a intervenit şi a explicat tuturor consilierilor judeţeni că modul de finanţare al spitalelor nu se va schimba cu nimic şi că CJ Sibiu va trebui să aloce bani spitalelor doar dacă vrea modernizări şi investiţii. „Finanţarea unui spital, aşa cum este ea construită, nu se va schimba cu nimic. Nu veţi găsi niciun text în ordonanţa Guvernului prin care se spune că autoritatea publică locală trebuie să dea un leu. Responsabilitate financiară nu există”, a declarat ministrul. În ciuda declaraţiilor ministrului, datoriile celor trei spitale însumează 20.624.812 lei. Datoria totală a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, înregistrată către furnizori este de 19.971.281 de lei, dintre care 8.840.252 reprezintă datorii cu termen de plată depăşit. Spitalul de  Pneumoftiziologie are datorii către furnizori în valoare totală de 328.648 de lei, iar  Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gh. Preda” din Sibiu, 384.883 de lei. Spitalul Clinic Judeţean de Urgeţă din Sibiu este cel mai mare ca mărime şi cuprinde 1054 paturi  din care 50 spitalizare de zi. Are 1785 de angajaţi în total, grupaţi pe 24 de sectii clinice, 17 compartimente, plus Unitatea Primiri Urgente şi Ambulatoriul de specialitate. Are de asemenea 7 laboratoare şi 2 farmacii.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite