Dascălii încep adevărata „luptă” pentru un post în şcolile sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar începe astăzi înscrierile pentru ocuparea unuia din cele peste 700 de posturi vacante în şcolile sibiene. În prima etapă a examenului de titularizare au fost scoase la concurs doar 62 de posturi şi s-au ocupat puţin peste 50.

CITEŞTE ŞI:

Singurul dascăl cu 10 din judeţul Sibiu: pot fi doar suplinitoare!

Cele 715 posturi şi fracţiuni de posturi scoase spre ocupare la examenul de suplinire sunt o adevărată mană cerească pentru dascălii sibieni, mai ales în condiţiile în care la adevăratul examen de titularizare numărul posturilor a fost foarte redus. „Aş fi vrut să ocup un post de profesor titular, dar din păcate în tot judeţul nu a fost decât un singur post disponibil. Aşa o să încerc să merg pe continuitate. E dezarmant pentru profesorii tineri să meargă în fiecare an la concurs şi să nu aibă posturi la dispoziţie. Cred că ar trebui făcut ceva în acest sens şi să apară mai multe posturi la concurs. Nu ai nicio siguranţă că mai prinzi post ca să predai, pentru că la suplinire e ca un fel de loterie” spune Ovidiu Tâlvan, fost fotbalist la Dinamo şi actualmente profesor de educaţie fizică în Sibiu. Înscrierile pentru examenul de suplinire încep astăzi de la ora 09.00 şi vor continua până mâine, la ora 13.00, centrul de depunere a dosarelor fiind Colegiul Tehnic Independenţa de pe strada Gladiolelor.

Aşteptări mari

„Practic asta am aşteptat de la început pentru că la titularizare mi-a fost clar că n-am nicio şansă. Şi apoi, pentru ce să îmi bat capul? Un post la Micăsasa sau Iacobeni, să fac 3 ore pe drum naveta în fiecare zi? O să mă înscriu la suplinire şi sper să prind un post mai aproape de Sibiu” spune şi Mariana Belcea, profesoară de engleză. Concursul pentru suplinire se va desfăşura în data de 4 august la sediul Colegiului Tehnic Independenţa. Printre posturile disponibile există şi şcoli atractive pentru dascăli, precum Colegiul Agricol Sibiu, dar şi posturi mai puţin atractive, precum disciplina religie la Şcoala cu clasele I-VIII din Bârghiş sau post pe disciplina chimie-biologie la şcoala cu Clasele I-VIII din Merghindeal. „Concursul din patru august reprezintă încă o şansă pentru dascălii sibieni care doresc să ocupe un post. Nu ne facem însă speranţe foarte mari, nu credem că se vor ocupa chiar toate posturile existente pentru că sunt unele dintre ele izolate, în localităţi mai îndepărtate ale judeţului şi nu prea doreşte nimeni să meargă”, a declarat şi Constantin Gorun, inspectorul şcolar general al ISJ Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite