Daniela Silvia Costa reprezintă primăria Sibiu în ochii sibienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniela Costa este purtător de cuvânt al primăriei Sibiu, are grijă de imaginea primarului Klaus Johannis, printre altele, iar în timpul liber îşi iubeşte foarte mult pisicuţa - Pufuleţ.

CITEŞTE ŞI:

Mariana Olteanu mizează pe o viaţă sănătoasă

Alexandru Tomuţă, veterinar chiar şi în noaptea dintre ani

George Olah a creat primului portal dedicat studenţilor din Sibiu


Născută: 13 noiembrie 1983, judeţul Hunedoara
Studii: Facultatea de Ştiinţe Politice, masterand în Administraţie Publică Europeană
Familie: nemăritată

Daniela Costa lucrează în cadrul primăriei Sibiu încă de la începutul anului 2007 şi este mulţumită de munca pe care o face în fiecare zi. A ajuns să lucreze la primărie, în cadrul Serviciului de Realaţii cu Presa după ce, în timpul facultăţii, s-a implicat ca voluntar într-unul din programele Pro Democraţia. “Lucrez în cadrul primăriei din luna martie a anului 2007. În 2005 am aplicat pentru un program de voluntariat al Asociaţiei Pro Democraţia. Am obţinut un internship şi am ales primăria Sibiu. M-am gândit iniţial şi la Instituţia Prefectului însă am preferat primăria pentru că este o instituţie apreciată şi respectată şi aici existau multe activităţi în care să mă implic”, îşi aminteşte Daniela. Când Sibiul a devenit Capitală Culturală Europeană Daniela a lucrat ca asistent relaţii publice în cadrul proiectului Sibiu 2007, urmând ca apoi să-şi continuie munca, în mod firesc, tot în interiorul primăriei.

O zi nu seamănă cu alta

Unul din avantajele muncii în cadrul primăriei Sibiu este că nu intervine rutina şi că o zi nu seamănă cu alta. Să vedeţi de ce: joia primarul Klaus Johannis îşi susţine conferinţa de presă săptămânală, iar în zilele precedente conferinţei, angajaţii Biroului de relaţii publice pregătesc materialele pentru presa locală. “O zi nu seamănă cu alta, depine în ce zi a săptămânii suntem. În mod normal începem ziua de muncă cu revista presei, ne interesează absolut tot ce apare legat de administraţia publică locală, indiferent că sunt referiri pozitive, negative sau neutre. Miercurea şi joia creşte puţin nivelul stresului pentru că pregătim materialele pentru conferinţa de presă a domnului primar de joia, ora 11.00. În restul săptămânii ne ocupăm de relaţia cu jurnaliştii, de răspunsruile la solicitările lor, de comunicatele de presă şi altele”, povesteşte Daniela.

Regele Belgiei, preşedintele Comisiei Europene…

Munca în cadrul primăriei i-a permis Danielei şi să-şi aducă aportul la bunul mers al vizitelor unor mari personalităţi europene la Sibiu. Deşi este vorba despre servicii specializate diferite, Daniela îşi aminteşte cu drag de vizite ale unor personalităţi precum Regele Belgiei, Albert al II-lea, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, sau mai recent, prim-ministrul Bavariei, Horst Seehofer. “Pe lângă aceste mari personalităţi îmi mai amintesc de evenimentul de deschidere a Capitalei Culturale Europene, când domnul preşedinte Băsescu a fost la Sibiu”, completează Daniela.

Peste 10 ani

Deşi se simte foarte bine cu actualul ei serviciu, Daniela spune că nu ştie prea bine unde va fi peste 10 ani. „Depine mult de context, de modul în care vor merge lucrurile în România în general, nu neapărat în Sibiu. Iau în considerare şi posibilitatea unui alt drum, a unei noi direcţii”, spune Daniela Costa.


Întrebări şi răspunsuri:

Cum se vede din interiorul primăriei munca alături de primarul Sibiului?

Noi, în cadrul biroului, colaborăm cu domnul primar prin intermediul şefului de serviciu. Pot însă să spun că avem foarte multe de învăţat de la dânsul. Iar la primăria Sibiu este un mediu excelent de a lucra în administraţia publică.

În meseria ta există modele de urmat? Tu ai un model?

Îmi scapă acum numele exact dar îl admir foarte mult pe cel care scrie speech-urile preşedintelui Obama. Ştiu că este o persoană foarte tânără care are o mare deschidere şi care reuşeşete să se exprime foarte uşor, a eliminat numeroase bariere prin discursurile lui. Mai admir foarte mult speech-urile politicienilor americani când pierd o campanie. Există în discursul lor un fair-play demn de urmat.


Ce-i place?
Îmi place să gătesc, ultima oară am făcut salată de conopidă cu broccoli. Şi îmi mai place să mă joc cu pisicuţa mea, Pufuleţ.
Ce nu-i place?
Urăsc frigul şi urăsc iarna! Şi mai urăsc fraza de resemnare pe care cred că am auzit-o cu toţii: asta este!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite