Sibiu: George Olah a creat primului portal dedicat studenţilor din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Olah
George Olah

Student la Teologie şi extrem de pasionat de calculatoare, George Olah a inaugurat, în această săptămână, un site pentru toţi studenţii de la facultăţile din Sibiu.

Profil
Născut: 24 ianuarie 1987, Şimleu Silvanei
Studii: Student în anul IV la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna“ Sibiu
Familie: căsătorit

Extrem de timid la prima vedere, George Olah este, în realitate , un tânăr foarte dinamic, vesel şi inteligent. La doar 23 de ani, are realizări cu care puţini tineri de vârsta lui se pot lăuda şi ştie cu certitudine ce îşi doreşte pentru viitor. Chiar dacă este student la Facultatea de Teologie, pasiunea pentru informatică l-a determinat pe George să înfiinţeze primul portal dedicat exclusiv studenţilor din Sibiu. „ Pasiunea pentru informatică o am de mic, din clasa I, de când au apărut primele calculatoare. În clasa a VII-a am învăţat să fac şi programare, iar decizia de a da la Facultatea de Teologie a venit în perioada liceului, când m-am apropiat foarte mult de Biserică.  Am descoperit că vreau să fac asta datorită părintelui Ionuţ Margin, preotul din Şimleu Silvanei, datorită modului lui de a vedea lucrurile. Iar Sibiul l-am ales pentru că aici este una dintre cele mai bune facultăţi de Teologie din ţară“, spune George.

Primul portal dedicat studenţilor
La crearea portalului www.studentsibian.ro, tânărul a lucrat timp de trei luni împreună cu alţi trei colegi,  din dorinţa de a crea o comunitate a studenţilor din Sibiu. „ Deocamdată, noi patru ne ocupăm de site, însă acesta a fost făcut ca o platformă la care oricine îşi poate aduce aportul. Eu am lucrat la partea de programare şi la design. Ideea creări site-ului a pornit de la faptul că nu exista niciun mod de comunicare între studenţii de la facultăţi diferite din Sibiu. www.studentsibian.ro este un portal de informare, dar şi de comunicare, în acelaşi timp, fiecare având posibilitatea de a-şi face un profil şi de a discuta, pe forum cu ceilalţi studenţi.Portalul se vrea a fi expresia vieţii universitare sibiene, în toate aspectele ei“, explică George. Portalul este structurat pe patru secţiuni, existând o parte de informare, unde se regăsesc diverse informaţii, un forum, unde studenţii pot discuta diferite probleme, o secţiune de chat, pentru discuţii în timp real şi un bazar, unde se pot adăuga anunţuri sau locuri de muncă.

Expert în web design
Pe lângă Facultate însă, George lucrează şi în domeneniul dezvoltarii web din 2000, reuşind să acumuleze o experineţă extrem de vastă. Mai mult, după ce a lucrat pentru mai multe firme în domeniu, tânărul a decis să se descurce pe cont propriu, iar priceperea lui i-a adus zeci de proiecte, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. „Îmi place foarte mult ceea ce fac, chiar dacă am aproape tot timpul ocupat. Pe lângă proiectele din Sibiu, am avut altele multe şi la nivel internaţional, cele mai multe fiind din Europa şi America“, explică tânărul. Cât despre planuri de viitor, George îşi doreşte să facă un master în Teologie şi să reuşească să profeseze în domeniu, iar în paralel să continue şi cu firma sa, „asta în cazul în care nu vor intra în conflict, la un moment dat“, după cum afirmă el însuşi.

Întrebări şi răspunsuri
Ai găsit vreo legătură între teologie şi webdesign?
Eu încerc să nu le amestec. Pot spune însă că teoria pe care o învăţ la Facultatea de Teologie o pun în practică în afacerea mea, în sensul că tratez lucrurile cu seriozitate şi corectitudine şi încerc de fiecare dată să păstrez relaţiile cu clienţii mei.
Dacă ar trebui să renunţi la una dintre cele două pasiuni, la care ai renunţa?
Sper să nu fie nevoie să fac lucrul acesta niciodată, dar cred că, dacă ar fi neapărat dnevoie, aş renunţa la web design. Dar asta doar în caz de forţă majoră.

Ce-i place
„ Îmi place foarte mult să stau cu soţia mea, să mă întâlnesc cu colegii şi cu prietenii, dar şi să mă uit la filme. Cel mai mult îmi plac cele istorice şi cele fantasy“, spune George Olah.
Ce nu-i place
La această întrebare, răspunsul tânărului este unul ferm: rutina. „ Rutina mă plictiseşte. Eu sunt foarte dinamic, simt tot timpul nevoia să fac sau să învăţ ceva nou“, explică George.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite