Daniela Bianca Rus aşteaptă sibienii la kangoo-jumps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniela a practicat ani buni handbal de performanţă în Sibiu. Nevoită să se retragă din cauza unei afecţiuni, Daniela nu stă departe de sport.

CITEŞTE ŞI:

Roxana Ceranu a făcut din kangoo jumps un stil de viaţă

Astăzi Daniela Bianca Rus este pasionată de kangoo-jumps, un tip de sport pe care l-a îndrăgit din prima clipă şi pe care îl practică cu multă plăcere de fiecare dată când are ocazia. Mai mult decât atât, Daniela Bianca şi-a transformat pasiunea într-o afacere, deschizând un loc unde sibienii pot practica kangoo jumps. Însă pentru a ajunge aici Daniela Bianca a avut de muncit şi a trecut prin multe, practicând handbalul de performanţă mai mulţi ani, atât ca junioară la Clubul Şcolar Soimii Sibiu, cât şi la Clubul Sportiv Municipal Sibiu, după ce a atins vârsta majoratului. „În 2005 am fost nevoită să mă las din cauza unei alergii la praf. Practic n-am avut de ales deşi mi-a plăcut şi încă îmi mai place foarte mult handbalul. După handbal, kangoo jumps este singurul sport pe care mai pot să-l practic în prezent. Sunt o persoană dinamică, iubesc mişcarea şi iubesc sportul, nu mă văd niciodată stând deoparte, fără să fac nimic”, povesteşte Daniela Bianca.

Afacerea Kangoo Jumps

Daniela Bianca a auzit prima oară despre acest sport nou şi inedit în urmă cu un an. “La o lună după ce am văzut la televizor despre acest sport mi-am şi cumpărat ghete. Prima oară când l-am practicat mi s-a părut puţin cam solicitant, însă m-am acomodat repede. Cel mai impresionată am fost de efectul psihologic al acestui sport, este foarte tonic, şi pentru că se practică pe muzică ritmică la sfârşit pleci foarte energizat şi tonifiat”, explică Bianca. Împreună cu o foarte bună prietenă de-a ei, Bianca s-a înscris la cursurile de kangoo organizate de Kinga Sebestyen, cea care a adus kangoo jumps în România. Iar acum cele dozuă prietene predau împreună kangoo jumps la Sala Transilvania. “Sibienii sunt foarte receptivi la această formă de aerobic, vin oameni de toate vârstele la aceste cursuri. Nu pot să spun că avem o medie de vârstă, avem clienţi de la 6 la 90 de ani”, spune Daniela Bianca. Cursurile durează o oră şi se desfăşoară lunea şi joia, de la 19.00 la 20.00, iar marţi, miercuri şi vineri, între 20.00 şi 21.00. Sâmbăta există program de dimineaţă, de la 11.00 la 12.00.

Scoate sibienii din casă

Daniela Bianca Rus şi-a propus ca în viitorul apropiat să scoată cât mai mulţi sibieni din casă la mişcare. Declară război pasivităţii şi vrea să înfiinţeze o serie de cursuri pentru copii. “Atât eu cât şi prietena mea vrem să facem o serie de cursuri specializate pentru copii. Vrem ca sibienii să facă sport şi mişcare”, mai spune Daniela Bianca.

Ce-i place:
Cum era de aşteptat, majoritatea pasiunilor Biancăi se referă la sport şi mişcare. “Îmi place foarte mult să merg la înot, vara să mă dau cu rolele prin parc, prin Subarini merg des, iar iarna să schiez”, ne mărturiseşte Daniela Bianca.

Ce nu-i place:
Deşi nu sunt foarte multe lucruri care să o supere sau să o deranjeze, Bianca spune că are o problemă cu oamenii  răutăcioşi. “Mă deranjează foarte mult oamenii care sunt aroganţi şi cei care sunt răutăcioşi fără să le faci nimic”, spune Bianca.


Care-i ideea la acest sport, să sari pe aceste arcuri?
Ghetele sunt special gândite, ele păstrează forma verticală a corpului şi ajută la tonifierea musculaturii, la întăprirea articulaţiilor şi a coloanei vertebrale.

Ai un model în sport?
Dacă este vorba despre kangoo jumps, modelul meu este Kinga Sebestyen. Dacă vorbeşti de handbal, o admir pe Cristina Neagu.

Câţi prieteni ai reuşit să convingi să practice kangoo?

Cred că pe toţi prietenii şi cunoscuţii mei apropiaţi. Şi mi-a fost foarte uşor să-I conving. Este de ajuns să încerce o dată şi pe urmă oamenii vin singuri, acest sport vorbeşte pentru el.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite