Roxana Ceranu a făcut din kangoo jumps un stil de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra se declară îndrăgostită de aerobicul „pe arcuri“ şi încearcă să convingă cât mai multe persoane de beneficiile acestui sport, din portura sa de instructor

Roxana Ceranu este studentă în anul IV, la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu“, din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“. Optimistă, vorbăreaţă şi extrem de încrezătoare în propriile puteri, tânăra speră să profeseze în domeniu, peste câţiva ani. Acum însă, pe primul plan pune cursurile de kangoo jumps, pe care le organizează la Sala Transilvania.

Totul a început în urmă cu câteva luni şi se datorează, spune ea, celei care a adus noua formă de aerobic la noi în ţară. „ Această idee a pornit în toamna anului trecut, când am văzut la televizor o emisiune cu Kinga Sebestyen, cea care a adus kangoo jumps în România. Pentru că mi s-a părut extrem de  interesant, am vorbit cu prietena mea , cu care organizez acum orele, şi ne-am hotărât să ne înscriem la cursurile organizate de Kinga“, povesteşte aceasta.

image

Cliente de toate vârstele

A urmat o perioadă de pregătire intensă, completată de munca asiduă la aranjarea sălii, care s-a finalizat, în 10 ianuarie, cu inaugurarea cursului de kangoo jumps, pe care Roxana şi asociata ei îl coordonează.  Recunoaşte că a devenit dependentă de aerobicul „pe arcuri“ , iar acum vorbeşte cu convingere despre beneficiile pe care acest sport le poate produce, încurajând persoane de toate vârstele să îl practice. Chiar dacă sala a fost inagurată de puţin timp, zeci de sibience au apelat deja la kangoo jumps, pentru menţinere, spune aceasta.  „În afară de faptul că este cea mai eficientă modalitate de a slăbi, prin care se pierd peste 1000 de calorii pe oră, kangoo jumps ajută, de exemplu, la întărirea coloanei vertebrale şi induce o senzaţie deosebită, o stare de euforie. Mă bucur că acest sport a fost primit foarte bine la Sibiu, printre clientele noastre numărându-se atât tinere, cât şi persoane de până la 68 de ani“, adaugă Roxana.

Kangoo jumps şi pentru bărbaţi

Tânăra vine la sală de luni până sâmbătă, în fiecare seară, şi spune că se vede făcând acelaşi lucru şi peste câţiva ani. „Eu iubesc sportul şi pot să spun că am devenit dependentă de kangoo jumps. Este ca mersul pe bicicletă, odată învăţat, nu îl mai poţi uita. Iar când te pui pe ghete şi îşi dai seama cât de bine este, nu poţi să mai renunţi“, completează Roxana.

image

Cât priveşte planurile de viitor, aceasta îşi doreşte să îşi extindă afacerea şi gama de clienţi. „Ne gândim foarte serios să organizăm kangoo jump şi pentru bărbaţi, pentru că au apărut destule cereri de acest gen. Va fi însă nevoie de achiziţia unor ghete speciale, ceea ce vom face în viitor“, încheie Roxana.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de mult te pregăteşti tu, pentru acest sport?

Kangoo jumps este un sport la care trebuie exersat continuu. Întotdeauna învăţăm exerciţii şi mişcări noi, pe care le prezentăm la cursurile noastre. Fiecare curs durează o oră şi se desfăşoară lunea şi joia, de la 19.00 la 20.00, iar marţi, miercuri şi viner, între 20.00 şi 21.00. Doar sâmbăta avem program de dimineaţă, de la 11.00 la 12.00.

Unde te vezi peste 10 ani?
Cu siguranţă, mă văd în continuare făcând kangoo jumps. Dar, probabil, că va fi combinat cu ceva în domeniul în care studiez. Îmi place să vorbesc mult şi cred că meseria de notar mi s-ar potrivi foarte bine. 

Ce-i place
„Îmi place sportul, în general, şi baschetul, în particular. De asemenea, îmi place foarte mult să conduc, îmi place să schiez şi profit de orice ocazie pentru a merge pe pârtie. Mai mult, pot să spun că îmi place aglomeraţia, îmi place să fiu tot timpul înconjurată de cât mai multă lume“, spune Roxana.

Ce nu-i place
„Având o fire extrem de pozitivă şi optimistă, pot spune că sunt foarte puţine lucrurile care nu îmi plac, întrucât întotdeauna încerc să văd partea bună a ceea ce se întâmplă în jur. Dacă este totuşi să amintesc ceva, pot spune că singurătatea nu îmi place“, adaugă tânăra.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite