Costum săsesc de sărbătoare la Muzeul Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus" găzduieşte zilele acestea la „Casa Hermes” din Sibiu, expoziţia temporară „Costumul săsesc de sărbătoare. Podoabe… eleganţă şi simplitate”.

Citiţi şi:

Mâine se dă startul la ARTmania

Ocna Sibiului,între lux şi low cost

Expoziţia reuneşte cele mai reprezentative accesorii ale costumului orăşenesc - podoabele din argint şi alamă cu pietre semipreţioase, cutiuţa de bijuterii din piele datată 1687, panglicile pentru găteala capului din mătase decorate cu flori şi pantofii din piele fină - dau o notă de eleganţă şi rafinament.

“Scopul principal al expoziţiei este cel de a face, prin intermediul a 150 de exponate din colecţia de port şi podoabe săseşti, o incursiune în lumea podoabelor. Expoziţia este completată cu 20 de imagini sugestive din arhiva Muzeului ASTRA, texte bilingve, precum şi cu reconstituirea împodobirii unei tinere săsoaice la sfârşitul secolului al XIX-lea după acuarela lui Robert Wellmann”, explică muzograful CNM Astra, Camelia Ştefan. Expoziţia este deschisă publicului până în 18 septembrie 2011, de marţi până duminică, între orele 10-18. Preţul unui bilet de intrare la Muzeul “Emil Sigerus” este de doar 5 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite