Consiliul Judeţean şi Finanţele nu se mai înţeleg la bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Sibiu nu are nici astăzi un buget pe 2011 pentru că instituţiile nu au reuşit încă să se pună de accord.De suferit au doar instituţiile din subordinea Cosniliului Judeţean care ajung în februarie să nu ştie pe ce bani se pot baza anul acesta.

CITEŞTE ŞI:

Sibiul investeşte 90 de milioane anul acesta în transporturi şi infrastructură

Primăria Sibiu a stabilit bugetul pentru anul 2011

Bugetul Mediaşului pe anul 2011 este supus dezbaterii publice

Şedinţa CJ de astăzi nu ainlus şi bugetul pe 2011. Mărul discordiei îl reprezintă plafonul bugetar impus de ANAF, care începând de anul acesta nu mai permite instituţiilor publice să se întindă cu cheltuielile de personal cât vor ei. Iar ca model de calcul pentru acest capitol s-a ales luna octombrie  2010. Numai că din octombrie 2010 şi până astăzi lucrurile s-au mai schimbat iar conducerea CJ spune că banii nu-s suficienţi. “Calculul este făcut pe baza legii, este un act semnat de cei doi miniştri. Probabil că au aparut urgenţe în plus, probabil între octombrie şi decembrie au apărut promovări în plus, majorări de salarii. S-a luat ca bază de calcul octombrie înmulţit cu 15 la suta şi extrapolat cu 12, în mare spus. Problema este la spitale pentru că acestea sunt numai din luna a şaptea preluate, nu au o structură clară. Trebuie să înceapă bugetul pentru că altfel CJ-ul nu poate să facă venituri şi plăţi în trezorerie , trebuie să pună în buget această sumă care i-a fost alocată", a declarat directorul Finanţelor, Grigore Popescu.

Să mai calculeze!

De partea cealaltă, reprezentanţii CJ spun că nu va avea nimeni de suferit dacă întârzie puţin bugetul şi îi trimit pe colegii de la Finanţe la calcule. „Cei de la Finanţe să nu îşi facă probleme în plus faţă de cele pe care le au. Noi avem pe ordinea de zi un proiect privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a dumelor defalcate din impozitul pe venit şi din TVA pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, care va fi aprobat azi. Proiectul de buget nu a fost supus încă aprobării pentru că exsită neclarităţi în privinţa fondurilor de salarii. O să facem o şedinţă extraordinară după ce se lămuresc şi lucrurile de la Guvern şi totul va fi în regulă. Direcţia Finaţelor Publice să mai facă odată calculele şi apoi mai discutăm” a spus Iordan Nicola, secretar al Consiliului Judeţean Sibiu. Neînţelegerile au ajus şi la urechile prefectului Horaţiu Răcuciu, care în şedinţa de ieri a Prefecturii a făcut apel la înţelegerea CJ.

Cum se impart banii

Conform proiectului iniţial, Bugetul Sibiului pe anul 2011 este de 358 de milioane de lei. 24 de milioane merg către şcoli şi programul “Laptele şi cornul”, 10 milioane merg către spitale iar 30 de milioane merg către instituţiile culturale şi religioase.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite