Consiliul Judeţean este campion naţional la consumul de apă şi energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a înregistrat un consum de aproximativ 10 ori mai mare, valoarea fiind cifrată la 890.000 lei. Preşedintele CJ spune că e vorba de toate instituţiile aflate în subordinea sa.

CITIŢI ŞI:

Panouri solare de 3,2 milioane lei în patru instituții ale CJ Sibiu

Apă caldă menajeră de la panouri solare, în instituţiile Consiliului Judeţean Sibiu

Un studiu realizat recent de Ifocons şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, arată că anul trecut, Consiliul Judeţean Sibiu a consumat de 14 ori mai multă apă şi de 10 ori mai mult energie termică decât media pe ţară. Media consumului de energie termică înregistrată de Consiliile Judeţene în trimestrul I al anului 2010, este de aproximativ 84.000 lei.

La Sibiu însă, Consiliul Judeţean a înregistrat un consum de aproximativ 10 ori mai mare, valoarea fiind cifrată la 890.000 lei. CJ Sibiu este urmat la mare distanţă de colegii din judeţul Vrancea, care au plătit în 2010, aproximativ 318.000 pentru facturile la utilităţi. Conducerea CJ Sibiu spune că este o mică neînţelegere la mijloc. „Acele cifre nu se referă doar la clădirea în care funcţionează Consiliul Judeţean Sibiu ci la toate clădirile în cafe  funcţionează instituţiile din subordinea noastră, în oraş. Noi avem un program pentru folosirea panourilor solare şi reducerea costurilor”, a declarat Martin Bottesch, preşedintele CJ Sibiu.

Valoarea totală a proiectului de utilizarea energiei solare pentru prepararea apei calde menajere în instituţiile subordonate CJ, este de 3,2 milioane lei, din care contribuţia totală a insituţiei de pe Magheru, este de 930.000 de lei, iar finanţarea nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu este de 2,24 milioane de lei. După introducerea noilor sisteme de producere a energiei, economiile vor fi cifrate la peste 100.000 de lei pe an.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite