Conferinţă Naţională de Medicină a Muncii la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: arhivă
foto: arhivă

Conferinţa Naţională de Medicină a Muncii va avea loc la Sibiu în perioada 21-24 septembrie.

CITIŢI ŞI:

Cotizo Draia luptă zi de zi să salveze vieţi

 Povestea celei mai mari tragedii montane din România GALERIE FOTO

Peste 20 de şoferi au rămas fără permis, după ce au făcut depăşiri neregulamentare

La conferinţă au confirmat participarea personalităţi de marcă din domeniul Medicinii Muncii din ţara noastră, dar şi de peste hotare (Belgia, Slovenia, Ungaria), precum şi reprezentanţi ai oficialităţilor locale, transmit reprezentanţii DSPS.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 22 septembrie, ora 9.00, în sala „Aula Magna” a Facultăţii de Medicină „Victor Papilian”, iar tematica abordată va cuprinde cinci secţiuni,. Este vorba despre „Promovarea sănătăţii la locul de muncă”, „Medicina muncii şi corelaţia cu alte discipline”, „Bolile cardiovasculare, ca problemă de sănătate publică”, „Managementul riscului în sectorul sanitar” şi „Varia”.
Conferinţa este organizată de Societatea Română de Medicină a Muncii, Facultatea de Medicină “Victor Papilian” a  Universităţii “Lucian Blaga” şi Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Medicina muncii este specialitatea medicală care studiază relaţia om-muncă, adaptarea omului la muncă şi adaptarea muncii la persoana care o efectuează. Ea se ocupă cu prevenţia, diagnosticarea şi managementul bolilor profesionale şi a bolilor legate de profesie, a accidentelor de muncă, precum şi cu promovarea sănătăţii şi productivităţii muncitorilor.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite