Concert in memoriam Marcovici la Sibiu, unul din fondatorii grupului Roşu şi Negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 11 iulie se împlinesc 10 ani de când Florin Marcovici a plecat dintre noi. 10 ani de când muzica românească este mai săracă. Marcovici a fost unul dintre cei mai buni chitarişti ai anilor 70. De departe, cel mai ambiţios proiect al său a fost trupa Roşu şi Negru, formaţie care în anii 70 câştiga tot ce se putea câştiga pe plan naţional. Alături de Nancy Brandes, Nicky Dorobanţu, Dumitru Grigoraş şi Liviu Tudan, Marcovic

CITEŞTE ŞI:

Noua modă în turismul sibian: întâlniri culturale în satele săseşti

Concert cu muzica din "Titanic", "Indiana Jones" şi "E. T." la Sibiu

Lecţii de muzică, la Muzeul Brukenthal din Sibiu

De 10 ani de zile, scena e mai goală iar publicul tot mai nostalgic. Însă muzica nu l-a uitat, nici pe el, nici pe tatăl său, Nicolae, ce ne-a părăsit acum 20 de ani, un pianist excepţional şi un profesor reputat. În memoria celor doi muzicieni de renume, Teatrul Gong găzduieşte în data de 12 iulie, de la ora 20, o serie de concerte In memoriam celor muzicieni, concerte în care vechii lor prieteni şi colegi îşi vor readuce aminte momentele plăcute la care au luat parte împreună.
•    Icon Arts este un grup format din muzicieni din diferite filarmonici din ţară. Icon arts interpretează muzică contemporană, străină dar şi a compozitorilor români.
•    Bourbon Jazz a fost înfiinţată anul trecut, la Bucureşti, şi are în componenţă instrumentişti de marcă veniţi din zona muzicii clasice. Simona Chiriţă, absolventă a facultăţii de muzică din Bucureşti este solista trupei care este printre singurele din România ce interpretează într-o manieră proprie creaţiile marilor compozitori de jazz ca Duke Ellington sau Chick Corea.
•    Harmony Group s-a înfiinţat la Sibiu, sub conducerea profesorului Constantin Iridon şi este unul dintre cele mai bune coruri de jazz din România.

Nicolae Marcovici s-a născut în anul 1907, la Roman, în judeţul Neamţ. Absolveşte Schola Cantorum, în Paris, la secţia Pian. Predă pianul la Conservatorul din Bucureşti ca din 1959 să se mute la Conservatorul din Iaşi unde a fost primul maestru corepetitor. Moare în anul 1990, la Iaşi

Florin Marcovici s-a născut în 11 septembrie 1946 la Bucureşti. În anul 1965 înfiinţează, împreună cu colegii săi, trupa Roşu şi Negru, în care va cânta până în anul 1975. Absolveşte Conservatorul „George Enescu” din Iaşi în anul 1976 după care se mută la Sibiu, ca director şi profesor al Liceului de Artă din Sibiu şi va înfiinţa secţia de chitară la Palatul Copiilor din Sibiu. Moare în anul 2000, la Sibiu.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite